search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:58
MENU CLOSE

Πρυτάνεις: Ομόφωνη απόφαση για κοινή προσφυγή στο ΣτΕ

01.10.2013 06:16
Σε ιδιώτες η «αξιολόγηση» (και) των ΑΕΙ - Media

«Λύση διαλόγου και όχι δικαστηρίων» ζητούν οι Πρυτάνεις με την ομόφωνη απόφαση του Διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου της Συνόδου τους που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες μετά τη εκτεταμένη συνεδρίασή τους

«Λύση διαλόγου και όχι δικαστηρίων» ζητούν οι Πρυτάνεις με την ομόφωνη απόφαση του Διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου της Συνόδου τους που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες μετά τη εκτεταμένη συνεδρίασή τους, με θέμα τις δυσμενείς συνθήκες και το καθεστώς δυσλειτουργίας των 8 ιδρυμάτων που πλήττονται με διαθεσιμότητα.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, συμφωνήθηκε η κατάθεση των ένδικων βοηθημάτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες από κοινού και από τα οκτώ πληττόμενα Πανεπιστήμια.
 
Τόνισαν, μάλιστα, πως ο διάλογος είναι απαραίτητος, ζητώντας συνάντηση των Διοικήσεων των Ιδρυμάτων με τον υπουργό «έστω και την ύστατη στιγμή προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η εκπλήρωση της αποστολής τους».
 
Νωρίτερα τη Δευτέρα, οι Πρυτάνεις σε συνέντευξη Τύπου επισήμαναν τα βασικότερα προβλήματα των ιδρυμάτων τους, ξεκαθαρίζοντας πως «με την αξιολόγηση που κάναμε διαπιστώσαμε ελλείψεις και όχι πλεονάζον προσωπικό».
 
Να σημειωθεί πως χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος έστειλε επιστολή στους Πρυτάνεις και τις Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού, με την οποία θέτει προθεσμία μέχρι τις 9 Οκτωβρίου προκειμένου να σταλούν στο ΑΣΕΠ οι «λίστες» με τα προσόντα όλων των διοικητικών υπαλλήλων των κλάδων που καταργούνται προκειμένου να ξεκινήσει το «κόψε-ράψε» των 1349 υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50