18/01/2021 17:58:31
19.5.2010

Ανοίγουν δύο νέοι σταθμοί του Μετρό

Ανοίγουν δύο νέοι σταθμοί του Μετρό - Media

Μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει ο σταθμός του Μετρό στον Χολαργό, ενώ το Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής.

Στις αρχές του 2011 εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί η νέα γραμμή V του Μετρό, που θα ξεκινά από το άλσος Γαλατσίου, θα φθάνει στο Σύνταγμα και θα καταλήγει στο Μαρούσι, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος συμπλήρωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να συμπεριληφθούν στη συγκεκριμένη γραμμή και οι συνοικίες του Βύρωνα και της Καισαριανής.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι σταδιακά θα αρχίσουν να παραδίδονται, έως το Μάρτιο του 2011, οι νέοι σταθμοί του Μετρό στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, το Ελληνικό, το Περιστέρι, την Ανθούπολη και το Χαϊδάρι, αν βέβαια ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση, για το τι θα γίνει τελικά με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει ύστερα από διαγωνισμό την κατασκευή των ηλεκτρονικών συστημάτων στους συγκεκριμένους σταθμούς, καθώς στη συγκεκριμένη κοινοπραξία μετέχει και η Siemens.

Τέλος, επανασχεδιάζεται η επέκταση της Αττικής Οδού προς τα Μεσόγεια με βάση τις νέες ανάγκες και τις προβλέψεις του ρυθμιστικού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.