search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:33
MENU CLOSE

Η κατάσκοπος που μ’ αγάπησε…

01.10.2013 21:00
Η κατάσκοπος που μ’ αγάπησε… - Media

Η τηλεοπτική σειρά «The Americans» πραγματεύεται την κατασκοπεία μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης στα δύσκολα χρόνια του ψυχρού πολέμου. Τότε που ο Ρίγκαν από τη μία και ο Μπρέζνιεφ από την άλλη κλιμάκωναν την ένσταση, στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η τηλεοπτική σειρά «The Americans» πραγματεύεται την κατασκοπεία μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης στα δύσκολα χρόνια του ψυχρού πολέμου. Τότε που ο Ρίγκαν από τη μία και ο Μπρέζνιεφ από την άλλη κλιμάκωναν την ένσταση, στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από ένα δίκτυο Ρώσων κατασκόπων που δρουν σε αμερικανικό έδαφος, όντες πολλά χρόνια πλέον Αμερικανοί πολίτες και το κυνήγι που υφίστανται από το FBI.

Οι δύο υπερδυνάμεις «φύτευαν» μπόλικους πράκτορες η μία στα σπλάχνα της άλλης σε μια προσπάθεια να νικήσουν τον επερχόμενο μεταξύ τους πόλεμο. Ευτυχώς το κακό αποφεύχθηκε, ο Γκορμπατσόφ έπεισε τον πρώην ηθοποιό του Χόλιγουντ ότι η σύρραξη δεν θα έκανε καλό σε κανένα και  ησυχάσαμε. Πολύς κόσμος έχασε τη δουλειά του με το τέλος του ψυχρού πολέμου και η περιγραφή του Τζον Λε Καρέ στα τελευταία βιβλία με ήρωα τον Σμάϊλι είναι εκπληκτική για τα συναισθήματα των ανθρώπων που είδαν τον κόσμο τους να διαλύεται και δεν έβρισκαν θέση στην κοινωνία.

Για πολλά χρόνια είχαμε ξεχάσει τις ιστορίες με κατασκόπους μέχρι που μας τις θύμισαν η Άννα Τσάπμαν και ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Η εκρηκτική Τσάπμαν, κτηματομεσήτρια υποτίθεται στη Νέα Υόρκη,  συννελήφθη το 2010 στις ΗΠΑ με τις κατηγορίες της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας και απελάθηκε.  Πλέον έχει εκπομπή στη ρωσική τηλεόραση με τον τίτλο «Μυστήρια του κόσμου» και αφορά φαντάσματα, εξωγήινους και άλλα τινά.

Ο Σνόουντεν έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Μόσχα μετά τις κατηγορίες των αμερικάνων για κατασκοπεία και διαμένει σε άγνωστο μέρος (τουλάχιστον στους πολλούς). Το κλου μεταξύ των δύο είναι ότι η Τσάπμαν (στη φωτό από φωτογράφιση για το ρωσικό ΜΑΧΙΜ) ζήτησε από τον Σνόουντεν μέσω του Twitter να παντρευτούν!

«Σνόουντεν θα με παντρευτείς» έγραφε το ψυχρό μήνυμα, χωρίς ίχνος ρομαντισμού και χωρίς καν να χρησιμοποιήσει το μικρό του όνομα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΒC ρώτησε την Τσάπμαν σε συνέντευξη για το θέμα και εκείνη απάντησε πως «δεν μου αρέσει να διατυμπανίζω την προσωπική μου ζωή», έβγαλε το μικρόφωνο και έφυγε. Προφανώς θύμωσε που ο Σνόουντεν δεν απάντησε ακόμη…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33