search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:43
MENU CLOSE

ΟΛΜΕ: Ξανά στις απεργιακές «επάλξεις» με στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

02.10.2013 05:28
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί - Καταγγέλλουν τον υπουργό - Media

Σε στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 17:00 για την απογευματινή βάρδια προχωράει σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Σε στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 17:00 για την απογευματινή βάρδια προχωράει σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους καθηγητές έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 12:30. «Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, όχι στη διαθεσιμότητα-απολύσεις, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις. Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της.
Συγκεντρώσεις οργανώνονται επίσης σε περιφέρειες και διευθύνσεις εκπαίδευσης σε άλλες πόλεις, με ευθύνη των ενώσεων λειτουργών μέσης εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ).
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Σεπτεμβρίου οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας, έπειτα από οκτώ ημέρες απεργίας.
Εν τω μεταξύ, η ΟΛΜΕ εξέφρασε χθες την αντίθεσή της «στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέα αύξηση του ανώτατου αριθμού στην τάξη ή το τμήμα στα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «με απόφαση που υπέγραψε ο Κ. Αρβανιτόπουλος και μάλιστα  τις ημέρες που οι εκπαιδευτικοί απεργούσαν ενάντια σ’ αυτή  την πολιτική με συμμετοχή πάνω από 90%, ορίζεται μεν ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη οι 27, αλλά ‘σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του οικείου Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης μπορεί να γίνει προσαύξηση κατά 10%’».
Όπως υποστηρίζει, με αυτή την απόφαση ουσιαστικά επανερχόμαστε στους 30 μαθητές στην τάξη.
Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας ότι χρησιμοποιεί τον αυξημένο αριθμό των μαθητών στην τάξη,  μαζί με τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων «για να δημιουργήσει τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και να ωθήσει χιλιάδες  συναδέλφους στη διαθεσιμότητα και την απόλυση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:40