14/12/2019 10:52:31

Καψής προς ΕΣΗΕΑ: Όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΤ έχουν υπογράψει συμβάσεις

Καψής προς ΕΣΗΕΑ: Όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΤ έχουν υπογράψει συμβάσεις - Media
Στη διαβεβαίωση ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Τηλεόραση έχουν υπογράψει συμβάσεις και οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις γίνονται κανονικά», προέβη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, μετά την καταγγελία εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΤ εργάζονται χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη.

Ειδικότερα, ο κ. Καψής, αφού σχολίασε πως «για μια ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ αναπαράγει ανακριβείς πληροφορίες», επεσήμανε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Τηλεόραση έχουν υπογράψει συμβάσεις, οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις γίνονται κανονικά και θα αποδοθούν στα οικεία ταμεία όταν γίνει η εκκαθάριση του μήνα, όπως προβλέπει ο νόμος».

Στην ανακοίνωση του αρμόδιου υφυπουργού σημειώνεται, επίσης, ότι «η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Δημόσια Τηλεόραση, το ίδιο έκαναν και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, χωρίς να διαπιστωθεί καμία παρατυπία».

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι η ΔΤ «δεν έχει αναγγείλει ακόμη στα ταμεία των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, ούτε και στο ΙΚΑ, καμία πρόσληψη συναδέλφου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.