search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:05
MENU CLOSE

Πραξικόπημα στη Microsoft

02.10.2013 21:00
Πραξικόπημα στη Microsoft - Media

Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Έφτιαξε από το μηδέν την μεγαλύτερη εταιρεία στη σύγχρονη ιστορία και θεωρείται ως πιονέρος της πληροφορικής επανάστασης και της δραστικής αλλαγής στις ζωές τα ων περισσότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Έφτιαξε από το μηδέν την μεγαλύτερη εταιρεία στη σύγχρονη ιστορία και θεωρείται ως πιονέρος της πληροφορικής επανάστασης και της δραστικής αλλαγής στις ζωές τα ων περισσότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Παρόλα αυτά ο Μπιλ Γκέϊτς βιώνει την αρχαία ρήση «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».  Τρεις από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Microsoft προσπαθούν να πετύχουν την απομάκρυνση του Γκέϊτς από την προεδρία της εταιρείας  με την δικαιολογία ότι δεν ασχολείται με τα καθήκοντά του όσο πρέπει.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από 38 χρόνια αδιάκοπής εργασίας, ο συνιδρυτής της Microsoft αποσύρεται αργά και διακριτικά. Ο Γκέϊτς κατείχε το 49% των μετοχών όταν η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο το 1986 και σταδιακά το ποσοστό του έπεφτε. Κάθε χρόνο πουλάει 80 εκατομμύρια μετοχές με αποτέλεσμα πλέον να κατέχει μόλις το 4,5% της εταιρείας –ακόμη κι έτσι πάντως είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος- με απώτερο σκοπό να απεμπλακεί εντελώς το 2018.

Οι τρεις επενδυτές, που συνολικά διαθέτουν πάνω από 5% της Microsoft, επιθυμούν άμεσα την αλλαγή στην προεδρία αφού θεωρούν ότι ο Γκέϊτς ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το φιλανθρωπικό του ίδρυμα και δεν μεριμνεί ώστε να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρείας.

Ο Γκέϊτς από το 2000 τοποθέτησε ωε CEO τον έμπιστό του Στιβ Μπάλμερ και από το 2008 έχει πάψει να πηγαίνει στα γραφεία της εταιρείας σε καθημερινή βάση.
Τον περασμένο Αύγουστο ο Μπάλμερ ανακοίνωσε ότι δεν θα μείνει στη θέση του για περισσότερο από έναν ακόμη χρόνο λόγω της αυξημένης πίεσης για καλύτερα αποτελέσματα και η Microsoft είναι σε διαδικασία πρόσληψης νέου εκτελεστικού διευθυντή.

Ο Γκέϊτς είναι στην επιτροπή που θα εξετάσει τις υποψηφιότητες και οι τρεις «επαναστάτες» επενδυτές ζητούν την απομάκρυνση του και από τη θέση αυτή αφού θεωρούν ότι κωλυσιεργεί, μη έχοντας πλέον ενδιαφέρον για το δημιούργημά του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:05