search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:42
MENU CLOSE

«Κωλοτούμπα» Μπερλουσκόνι – στήριξε τον Λέττα

02.10.2013 13:56
«Κωλοτούμπα» Μπερλουσκόνι – στήριξε τον Λέττα - Media

Η ιταλική κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα κέρδισε με άνεση σήμερα το απόγευμα την κρίσιμης σημασίας ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας μετά τη μεταστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε αρχικά επιδιώξει την πτώση της κυβέρνησης. 

Η ιταλική κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα κέρδισε με άνεση σήμερα το απόγευμα την κρίσιμης σημασίας ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας μετά τη μεταστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε αρχικά επιδιώξει την πτώση της κυβέρνησης. 

Οι γερουσιαστές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα ήταν 235 σε σύνολο 307 παρόντων. 

Εβδομήντα γερουσιαστές ψήφισαν κατά της κυβέρνησης αυτής, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο και στην οποία συμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιταλίας η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Σίλβιο Μπερλουσκόνι πραγματοποίησε σήμερα μια θεαματική στροφή 180 μοιρών και έκανε την έκπληξη εγκαταλείποντας το σχέδιό του να ρίξει την ιταλική κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού και καλώντας τους βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα μετά τις μεγάλες διαφωνίες που αντιμετώπισε στο εσωτερικό του συντηρητικού κόμματός του.

Μετά την αναπάντεχη αυτή δήλωση του Μπερλουσκόνι, το Χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε άνοδο κατά 1,81%. 
 
«Αποφασίσαμε, όχι χωρίς εσωτερική συζήτηση, να ψηφίσουμε την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Καβαλιέρε σε σύντομη παρέμβασή του στη Γερουσία, τέσσερις ημέρες αφού προκάλεσε την πολιτική κρίση. Η δήλωσή του έγινε δεκτή με έκπληξη και σιωπή από το σώμα. 

Ο Λουίτζι Ζάντα, ο οποίος μίλησε αμέσως μετά για λογαριασμό του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), δήλωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί «να κρύψει μια πολιτική ήττα η οποία είναι σε κάθε περίπτωση ξεκάθαρη στα μάτια των Ιταλών». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40