search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί – Καταγγέλλουν τον υπουργό

02.10.2013 15:39
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί - Καταγγέλλουν τον υπουργό - Media

Στις 6 η ώρα το απόγευμα της Παρασκευής οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα με βασικό σύνθημα «όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, όχι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις».

 
Στις 6 η ώρα το απόγευμα της Παρασκευής οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα με βασικό σύνθημα «όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, όχι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις». Παράλληλα, σήμερα, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ προχώρησαν σε δύο καταγγελίες κατά του υπουργού Παιδείας.
 
Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αρνήθηκε σήμερα το πρωί να τους συναντήσει, μετά από σχετικό τους αίτημα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. «Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που αρνείται ο Υπουργός Παιδείας να δει αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε ανάλογη μαζική διαμαρτυρία. Είναι γνωστό πως το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό από τις 17/9/2013 δημόσια και εγγράφως. Ωστόσο, ο Υπουργός Παιδείας, προτιμά να υπογράφει καθημερινά νέες αποφάσεις, διαλυτικές για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Τελικά, ο Υπουργός Παιδείας όρισε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για τις 10/10/2013, δηλαδή 23 ημέρες μετά το αίτημά μας!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.
 
Παράλληλα, σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσαν κατήγγειλαν τον κ. Αρβανιτόπουλο πως «καταργεί με νέα απόφαση (139608/Γ2/1-10-13) την πρόβλεψη για δεύτερο καθηγητή στο μάθημα της Πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο, όταν ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους 22», αποσκοπώντας στην εύρεση υπεράριθμων καθηγητών. Μάλιστα, ζητούν την ανάκληση της απόφασης και απαιτούν να υπάρχουν «10 μαθητές ανά καθηγητή σε όλα τα εργαστήρια όλων των τύπων σχολείων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:23