search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:12
MENU CLOSE

Σαμαράς από ΗΠΑ κατά Αριστεράς!

02.10.2013 16:17
Σαμαράς από ΗΠΑ κατά Αριστεράς! - Media

Τη θεωρία των δύο άκρων επανέλαβε από την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός, δείχνοντας προς την Αριστερά και θεωρώντας ότι έχει βάλει στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή. «Ας κοιτάξει στον καθρέφτη» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Σχέδιο Β΄

Αν και εκτός Ελλάδας, τη θεωρία των δύο άκρων επανέλαβε από την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός, δείχνοντας προς την Αριστερά και θεωρώντας ότι έχει βάλει στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή.
 
Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού τέθηκε αυτή τη φορά η Αριστερά και οι δυνάμεις που μιλούν για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, φωτογραφίζοντας το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β, ενδεχομένως και τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός επανέφερε εμμέσως τη θεωρία των «δύο άκρων».
 
«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή», είπε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 
Στη συνέχεια ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση του κοινού, έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά. Όπως είπε, εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, ή «ακραία αντιπολίτευση» (extreme opposition, όπως είπε) που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, «κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση».
 
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού σχολιάστηκε αμέσως από την Αριστερά, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Σαμαρά, όταν μιλάει για άκρα, να κοιτάζει στον καθρέφτη!
 
ΣΥΡΙΖΑ – Αλ. Τσίπρας (Βρυξέλλες)
 
"Ο κ. Πρωθυπουργός επιμένει να διακινεί την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των λεγόμενων «δύο άκρων». Δυστυχώς, την επανέλαβε και χθες στην Ουάσιγκτον. Προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους με ακροδεξιά δολώματα. Διχάζει το λαό μήπως και έτσι παραμείνει στην εξουσία. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει το λαό στην πορεία προς την εξουσία", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συνάντηση της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στις Βρυξέλλες.
 
"Γι’ αυτό, όταν ο κ. Σαμαράς μιλά για άκρα και ακραίους, ας κοιτάζεται στον καθρέφτη", συνέχισε ο κ. Τσίπρας
 
ΚΚΕ:

«Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ, συνεχίζει να προβάλλει στην ουσία την ανιστόρητη, ανυπόστατη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, στοχοποιώντας το λαϊκό κίνημα» επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Προσπαθεί να τσουβαλιάσει τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τη θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τη λαϊκή πάλη για να απαλλαγεί ο λαός από αυτές τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που φέρνουν στους λαούς φτώχεια, πολέμους και αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας» προσθέτει το ΚΚΕ.
 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

"Επαναφέρει την χρεοκοπημένη μετά τις τελευταίες εξελίξεις θεωρία «των δύο άκρων» με δηλώσεις του από την Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός της άθλιας συγκυβέρνησης Α. Σαμαράς" αναφέρει ανακοίνωση της.

«Δικαιώνει έτσι ο Σαμαράς τις ακραία προκλητικές δηλώσεις Λαζαρίδη, Κρανιδιώτη. Σιωπά για τις πρόσφατες τροχιοδεικτικές βολές περί 'απευκταίου αλλά όχι απίθανου' ενδεχομένου συγκυβέρνησης ΝΔ-ΧΑ του ΓΓ της Κυβέρνησης Μπαλτάκου. Να που σε κάτι έχει δίκιο ο πρωθυπουργός, στο ποια είναι πραγματικά η πόλωση στην ελληνική κοινωνία και ποια τα «άκρα» της", προσθέτει.
 
"Από την μια ο ανοιχτός, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού, από την άλλη η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της, που θέλουν να βγάλουν στην «παρανομία» τους αγώνες, όπως επιχειρούν να κάνουν με τον αγώνα για ζωή που δίνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές" καταλήγωντας: "Με μια μικρή διαφορά.. Ότι στο αντιμνημονιακό, αντι-ΕΕ «πόλο» ανήκει πια ένα τεράστιο κομμάτι, αν όχι η πλειοψηφία του λαού! Να δούμε με αυτό τι θα κάνετε κ. Σαμαρά".
 
 
Σχέδιο Β':
 
«Είναι εμφυλιοπολεμική, επικίνδυνη, εκρηκτική και ανόητη η δήλωση του Πρωθυπουργού Σαμαρά επί αμερικανικού εδάφους, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, ότι το ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή και «το άλλο άκρο (είναι) που μιλάει για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ». Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έπρεπε να αντιμετωπίζει με πολιτικά επιχειρήματα τις αντίθετες απόψεις, όπως αυτές του Σχεδίου Β, κι όχι με ύβρεις , προσβολές και ανοικτές απειλές", αναφέρει τo Σχέδιο Β' σε ανακοίνωση.

"Πάντως, μια που είναι στην Αμερική ο κ. Σαμαράς, ας ζητήσει από το FBI να συλλάβει τον αμερικανό νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν, που έχει παρόμοιες απόψεις».
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:10