16/10/2019 11:53:10
19.5.2010

Χωρίς κοινό πόρισμα για το Βατοπέδι

Χωρίς κοινό πόρισμα για το Βατοπέδι - Media

Στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, που όμως δεν κατάφερε να συντάξει κοινό πόρισμα για τις ευθύνες των εμπλεκομένων.

Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει ευθύνες σε 5 υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή και προτείνει την παραπομπή τους στην προανακριτική. Πρόκειται για τους: Θεόδωρο Ρουσόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη, Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό και Ευάγγελο Μπασιάκο.  

Η Νέα Δημοκρατία στο δικό της πόρισμα προτείνει για παραπομπή στην προανακριτική τον νυν υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση του με τον επιχειρηματία  Θ. Παπίστα και να ελεγχθεί γιατί ακύρωσε την απόφαση  του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου να επιστραφούν στο Δημόσιο τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου.

Παράλληλα, η ΝΔ υποστηρίζει πως θα πρέπει να εξεταστεί και το γιατί ο υπουργός δεν προχώρησε σε ορολογικούς ελέγχους στη Μονή, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, κάτι που ο ίδιος έχει αποδώσει στις προτεραιότητες που είχε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Το ΚΚΕ, που είχε εξαρχής τονίσει ότι δεν θα υπογράψει σε κοινό πόρισμα για την υπόθεση, δεν πρότεινε κάποιον, λόγω της απουσίας του Αντώνη Σκυλλάκου, ο οποίος είχε προβλήματα υγείας.

ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανιχνεύουν ποινικές ευθύνες  τόσο στους κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη, (για την προσυπογραφή αποφάσεων που παραιτούνταν της περιοχής της Βισθωνίδας για λογαριασμό του Δημοσίου), όσο και στους κ.κ. Δούκα, Μπασιάκο, Κοντό, αναγνωρίζοντας, όπως και στο πόρισμα του 1998, την ανάγκη σύστασης προανακριτικής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.