search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:12
MENU CLOSE

Ελληνικό DNA, διεθνής καριέρα

03.10.2013 21:00
Ελληνικό DNA, διεθνής καριέρα - Media

Η δροσερή, σέξι παρουσία της Αντέλ Εξαρχόπουλος στο Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν κυκλωμένη από τη δημοσιότητα

Η δροσερή, σέξι παρουσία της Αντέλ Εξαρχόπουλος στο Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν κυκλωμένη από τη δημοσιότητα που έχουν πάρει οι μεγάλης διάρκειας, λεπτομερέστατες και ρεαλιστικότατες ερωτικές σκηνές με τη συμπρωταγωνίστριά της Λεά Σεϊντού και τις διαμάχες των συντελεστών της βραβευμένης με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ταινίας «Η ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς. Μην ξεχνάμε, βέβαια, το ενδιαφέρον που προκαλεί στα ελληνικά μίντια το παραμικρό ίχνος ελληνικής ρίζας.
Μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους, κατακλύστηκε από ερωτήσεις. Με επίκεντρο τις ερωτικές σκηνές φυσικά, τη σχέση της με τον σκηνοθέτη – τον οποίο μαζί με τη Λεά Σεϊντού σχεδόν «αποκήρυξαν» λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν στα γυρίσματα, με τον Κεσίς να απαντά ότι νιώθει τόσο ταπεινωμένος, που θα προτιμούσε να μη βγει στους κινηματογράφους η ταινία –, αλλά και τον Έλληνα προπάππου της, η Αντέλ Εξαρχόπουλος ήταν πολύ ομιλητική… Πάντως οι απαντήσεις της επί ελληνικού εδάφους σχεδόν ανέτρεπαν τεχνηέντως πρότερες τοποθετήσεις της. Σε ό,τι αφορά π.χ. τα γυρίσματα, σαφώς «μαλάκωσε», δηλώνοντας πως, ναι μεν ήταν δύσκολα και ο Κεσίς περίεργος, αλλά αφενός οι προγούμενες δηλώσεις, αν και «ήταν αλήθεια», διογκώθηκαν υπερβολικά, αφετέρου… «ήταν μια ανθρώπινη δυνατή εμπειρία, έμαθα πολλά. Ο Κεσίς ήταν πολύ σκληρός, όπως ήταν ο Κιούμπρικ, ο Χίτσκοκ. Ίσως τα πιο δύσκολα γυρίσματα να κάνουν και τις πιο καλές ταινίες…». Λίγο αργότερα, δήλωσε επίσης πως «οι λιγότερο δύσκολες σκηνές ήταν οι ερωτικές» κι ας ήταν οι πρώτες σκηνές που γυρίστηκαν: «Με το καλημέρα έσπασε ο πάγος και το διασκεδάσαμε, το αντιμετωπίσαμε σαν παιχνίδι». Όσο για τις διαμαρτυρίες των τεχνικών για τις «συνθήκες γαλέρας» και της δημιουργού του κόμικς «για ετεροφυλοφιλική ηδονοβλεπτική ματιά» εκ μέρους του σκηνοθέτη, η νεαρή, μόλις 19 ετών, ηθοποιός (αλλά με 10 ταινίες ήδη στο ενεργητικό της) αρκέστηκε να πει πως ο καθένας πρέπει να διεκδικεί αυτό που θεωρεί δίκαιο.
Ήταν η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα. Έχει γνωρίσει τον Αγγελόπουλο, τον Γαβρά αλλά και τον Λάνθιμο. Έδωσε μια διπλωματική απάντηση στην ερώτηση αν θα έπαιζε σε ελληνική ταινία: «Θα πρέπει να βρεθεί δημιουργός και σενάριο να με συναρπάσει». Ξεδίπλωσε τα ελληνικά χνάρια ενός προπάππου που βρέθηκε με την ελληνική ομάδα μποξ στο Παρίσι και δεν ξαναγύρισε, ενός παππού που… πήγε για ψητό κοτόπουλο και δεν επέστρεψε και δυο γονιών που – ναι, επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα – έχουν αρκετά ανοιχτό μυαλό ώστε να καταλάβουν ότι οι ερωτικές της περιπέτειες επί οθόνης «είναι σινεμά και τίποτα άλλο».
Η επικαιρότητα του περασμένου Σαββάτου ήταν φυσικά οι συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής και επ’ αυτού η Εξαρχόπουλος δεν δίστασε καθόλου να τοποθετηθεί: «Είναι μια νοοτροπία που προέρχεται από την ανοησία…».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:06