search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:50
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετοι κυβέρνηση και Δένδιας για ΧΑ

03.10.2013 11:01
ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετοι κυβέρνηση και Δένδιας για ΧΑ - Media

Το Νίκο Δένδια και την κυβέρνηση εγκαλεί η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση της δικαιοσύνης για την μη προφυλάκιση στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης. 

Το Νίκο Δένδια και την κυβέρνηση εγκαλεί η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση της δικαιοσύνης για την μη προφυλάκιση στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης. Η απόφαση αυτή σημειώνει η Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου «γεννά εύλογα ερωτήματα, ενώ εκθέτει πολλαπλά την κυβέρνηση για την επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση της υπόθεσης». 
 
Κατηγορεί την κυβέρνηση για «επικοινωνιακή διαχείριση» με πρόθεση «να καλύψει την μακροχρόνια αδράνειά της» και για «εξαιρετική προχειρότητα».
 
Ακολούθως υπογραμμίζεται ότι:
 
«Την ίδια στιγμή που επένδυσε στο τηλεοπτικό σόου των συλλήψεων, δεν απέστειλε τους φακέλους στη Βουλή για να αρθεί η βουλευτική ασυλία και να βοηθηθούν οι δικαστικές αρχές στο έργο τους. Η προσπάθεια του κ. Δένδια, σε σημερινή του συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία να αποποιηθεί των ευθυνών του, εκθέτει τον ίδιο, αφού όφειλε εδώ και καιρό να έχει επιληφθεί όλων των καταγγελιών για τη Χρυσή Αυγή».
 
Χθες από τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στην απόφαση μη προφυλάκισης λέγοντας «έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς, έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι, θα κινηθεί, πέρα και έξω από σκοπιμότητες».
 
Επίσης, Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το θέμα είναι πρωτίστως, πολιτικό και όχι μόνο ποινικό. Για μια ακόμη φορά ζητά σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά και εντός των θεσμών.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχεις ως εξής:
 
«Η απόφαση της δικαιοσύνης για την μη προφυλάκιση στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης γεννά εύλογα ερωτήματα, ενώ εκθέτει πολλαπλά την κυβέρνηση για την επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση της υπόθεσης. 
 
Η κυβέρνηση επέδειξε ένα πλεόνασμα επικοινωνιακής διαχείρισης, ώστε να καλύψει την μακροχρόνια αδράνειά της, ενώ αντιμετώπισε το όλο ζήτημα με εξαιρετική προχειρότητα. Την ίδια στιγμή που επένδυσε στο τηλεοπτικό σόου των συλλήψεων, δεν απέστειλε τους φακέλους στη Βουλή για να αρθεί η βουλευτική ασυλία και να βοηθηθούν οι δικαστικές αρχές στο έργο τους. Η προσπάθεια του κ. Δένδια, σε σημερινή του συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία να αποποιηθεί των ευθυνών του, εκθέτει τον ίδιο, αφού όφειλε εδώ και καιρό να έχει επιληφθεί όλων των καταγγελιών για τη Χρυσή Αυγή.
 
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gifΕίναι απαίτηση της κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της εγκληματικής οργάνωσης, οι πηγές χρηματοδότησής της, η σχέση της με τους κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες αυτή εμπλέκεται.
 
Το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής είναι πρωτίστως πολιτικό. Η υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό υπονομεύει την ίδια την προσπάθεια αντιμετώπισης του φασιστικού φαινομένου. Η κυβέρνηση που γνώριζε τόσο την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όσο και τη διείσδυσή της στο κράτος, αλλά κώφευε, την ίδια στιγμή που στοχοποιούσε την αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες, έστρωσε το χαλί στην κλιμάκωση της φασιστικής βίας.
 
Είναι αναγκαία η σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας απαιτεί τη θωράκιση σε όλα τα επίπεδα και την απομόνωση όλων όσοι την υπονομεύουν». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:50