search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:54
MENU CLOSE

Εκλεκτικές συγγένειες

03.10.2013 21:00
oldphotosag_pantelehmonas1380818379.jpg

Όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τις «εκλεκτικές συγγένειες» μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής.


Όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τις «εκλεκτικές συγγένειες» μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του πρώην διοικητή Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος συνελήφθη χθες ως κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, στην οποία έστελνε πολίτες που προσέφευγαν στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς.


Παράλληλα, κατηγορείται πως υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους και ότι συγκάλυπτε υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής (κάνοντας πολλούς να πέσουν… απ’ τα σύννεφα).

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση εξουσίας, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, κατοχή και εμπορία όπλων, λαθρεμπορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα αδικήματα. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη δύο άτομα, μια γυναίκα και ένας άνδρας.

Για την περίπτωση του πρώην διοικητή, ερώτηση στη Βουλή είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς τον Οκτώβριο του ’12, για να λάβει τότε την απάντηση από τον Νίκο Δένδια ότι δεν υπάρχει θέμα Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Το γεγονός είχαν καταγγείλει και οι αντιρατσιστικές οργανώσεις, αλλά η κυβέρνηση που σήμερα επαίρεται ότι εξαρθρώνει τη ναζιστική οργάνωση, τότε κώφευε. Στο μεταξύ, ο πρώην διοικητής, ο οποίος υπηρετούσε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα μέχρι το 2011, πήρε μετάθεση για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Σαν να λέμε, πήρε και προαγωγή.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η συγκεκριμένη περίπτωση επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του ότι η κυβέρνηση επιδείκνυε όλο το προηγούμενο διάστημα, το λιγότερο, ανοχή. Με χθεσινή του ανακοίνωση για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Δένδια για εσκεμμένη αδράνεια και αναφέρει ότι είναι πολιτικά έκθετοι καθώς, ενώ «είχαν γνώση της κατάστασης, δεν έπραξαν τίποτα για να σπάσει το ναζιστικό απόστημα στην αστυνομία».

«Η δικαστική έρευνα πρέπει να φτάσει ώς το τέλος, οι ναζιστικοί θύλακες σε συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες πρέπει να διαλυθούν τώρα» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ξανά την άμεση ανάγκη να γίνει «εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:52