search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:54
MENU CLOSE

Η Δικαιοσύνη δεν είναι κουφή

03.10.2013 16:45

Η προφυλάκιση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου άλλαξε κάπως το σκηνικό, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί την Τετάρτη, όταν αφέθηκαν ελεύθεροι από τον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές του ναζιστικού κόμματος.

Η προφυλάκιση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου άλλαξε κάπως το σκηνικό, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί την Τετάρτη, όταν αφέθηκαν ελεύθεροι από τον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές του ναζιστικού κόμματος.

Κάποιοι είπαν, ότι ο δικαστής διόρθωσε το «λάθος» του, αφού το κυβερνητικό στρατόπεδο – σε αυτό εντάσσονται και τα ΜΜΕ που στηρίζουν άκριτα την κυβέρνηση – έδειξε αιφνιδιασμένο και αποσταθεροποιημένο από την απόφαση για μη προφυλάκιση του Κασιδιάρη και των ομοίων του.

Την επομένη, με την απόφαση των δικαστών να στείλουν στον Κορυδαλλό τον Μιχαλολιάκο και την παρέα του, που κατηγορούνται ότι είτε ήξεραν, είτε κάλυψαν τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, αποκαταστάθηκε η…τάξη στην κυβέρνηση και επήλθε ηρεμία.

Τι σηματοδοτούν όμως αυτές οι δύο «διαφορετικές» αποφάσεις του αρμόδιου δικαστικού λειτουργού;

1) Ότι οι «γραμμές» στην Δικαιοσύνη δεν είναι εύκολο να περάσουν, όσο και αν το επιθυμεί το πολιτικό και πολλές φορές μιντιακό σύστημα. Ο ίδιος δικαστής, έκρινε την μία μέρα έτσι για κάποιους και την επομένη αλλιώς για κάποιους άλλους. Είχε στοιχεία, έτσι έκρινε.

2) Ότι οι δηλώσεις πολιτικών  του τύπου," η Δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερη να κάνει την δουλειά της" είναι υποκριτικές και χωρίς αξία,αφού  ο καθένας θέλει την όποια απόφαση να εντάσσεται στην στρατηγική του.

3) Ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που συνέταξε το κατηγορητήριο, με αυτή του ανακριτή και φάνηκε  αυτό στις αποφάσεις του.

4) Ότι με τον Μιχαλολιάκο προφυλακισμένο, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος, με τους Κασιδιάριδες να παίρνουν το «μαγαζί» άπω την οικογένεια Μιχαλολιάκου.

5) Ότι στην πορεία της ανάκρισης, μπορεί έχουμε νέα στοιχεία που να πάρουν και άλλοι βουλευτές της Χ.Α τον δρόμο που πήρε ο αρχηγός τους.
Και κάτι τέτοιο ενδέχεται να απομακρύνει πολλούς από τους  πολίτες που στήριξαν τους ναζιστές στις εκλογές.

Πολλά μπορείς να πεις για όλες αυτές τις εξελίξεις των τελευταίων ημέρων. Για νομικά κενά, για πιέσεις, για τις φασιστικές συμπεριφορές των κατσαπλιάδων της Χρυσής Αυγής, για τις ενστάσεις από νομικούς για την διαδικασία, για την αντίφαση να είναι στην βουλή κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλπ, κλπ.

Δυο πράγματα όμως λέω με σιγουριά.
Πρώτο, ότι είναι σημαντικό γεγονός ότι η πολιτεία για πρώτη φορά συγκρούεται, οργανωμένα με την ακροδεξιά και μάλιστα με την πιο ακραία και αποκρουστική μορφή της.

Και δεύτερο, ότι το φασιστικό ρεύμα δεν το ανακόπτεις παρά μόνο με σύγκρουση μαζί του, χωρίς αστερίσκους, με μέτωπο που θα συγκροτήσει η κοινωνία, μαζί με το πολιτικό σύστημα.

Γιατί οι φασίστες δεν βρίσκονται μόνο σε κάποια έδρανα της Βουλής…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:54