search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:31
MENU CLOSE

Το Ρομάντσο του Βios, restart στην Ομόνοια

05.10.2013 21:00

Είναι το νέο αγαπημένο μου κτήριο. Ένα παρατημένο βιοτεχνικό κτίσμα σε έναν από τους πιο σκοτεινούς δρόμους της ευρύτερης Ομόνοιας. Στην οδό Αναξαγόρα.

Είναι το νέο αγαπημένο μου κτήριο. Ένα παρατημένο βιοτεχνικό κτίσμα σε έναν από τους πιο σκοτεινούς δρόμους της ευρύτερης Ομόνοιας. Στην οδό Αναξαγόρα. Εδώ ήταν η έδρα της εκδοτικής αυτοκρατορίας του Νίκου Θεοφανίδη, που σάρωνε στη δεκαετία του ’60 με τίτλους – θρύλους, όπως το «Ρομάντσο», η «Βεντέττα», το «Πάνθεον».
Σε όσους ακούγεται περίεργη η επιλογή της κακοφωτισμένης Αναξαγόρα για βάση μιας κραταιάς εκδοτικής επιχείρησης, είναι καλό να θυμόμαστε ότι η Ομόνοια υπήρξε μια από τις πιο ακμαίες «πιάτσες» της εκδοτικής Αθήνας. Όχι πολύ μακριά, βρισκόταν η «Καθημερινή» και η «Βραδυνή». Από εκείνες τις εποχές μάς χωρίζουν αιώνες. Μεταφορικά, αλλά ισχύει.
Όμως, ακόμα πιο περίεργη δεν ακούγεται η επένδυση των ανθρώπων του Bios σε μια γειτονιά με τόσα προβλήματα; Μην ξεχνάμε ότι εδώ πριν από λίγα χρόνια χτυπούσε η καρδιά ενός σκληρού γκέτο. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το Bios παίρνει το ρίσκο. Όπως πριν από δέκα χρόνια επέλεξαν την επίσης κακοφωτισμένη οδό Σαλαμίνος στον Κεραμεικό για να εγκαταστήσουν την πρωτοποριακή τους ναυαρχίδα, αφιερωμένη στη μουσική, το θέατρο, τις νέες «διασταυρώσεις», τα νέα μέσα και τα ρεύματα, έτσι και τώρα το στοίχημα είναι ουσιαστικό και μέσα στην εποχή. Για την ακρίβεια πιο μέσα δεν γίνεται.
Το Ρομάντσο Bios λειτουργεί ήδη ως μια «θερμοκοιτίδα» νέων δημιουργών, ένας χώρος υποδοχής, εγκατάστασης και λειτουργίας νέων επιχειρήσεων με δημιουργικές και πρωτοποριακές ιδέες. Γραφίστες, αρχιτέκτονες, φωτογράφοι, σχεδιαστές μόδας, ντιζάινερ, web developers και όχι μόνο, θα μπορούν καταβάλλοντας ένα σχετικά χαμηλό αντίτιμο κάθε μήνα να έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των υποδομών ενός αντίστοιχου κέντρου: γραμματειακή υποστήριξη, χρήση των εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και στούντιο ηχογραφήσεων, πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες της ομάδας του Bios, χρήση του εκθεσιακού χώρου, προβολή. Στο κτήριο των 3.000 τ.μ. θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τη θερμοκοιτίδα και ένα πολιτιστικό κέντρο που θα φιλοξενεί εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις, συλλογικές δράσεις, workshops και σεμινάρια. Η αναγέννηση του Ρομάντσο, μέσα από τον συγκινητικό σεβασμό στις μοντέρνες γραμμές του αρχικού κτίσματος, είναι ο προπομπός της αναγέννησης και της Ομόνοιας. Θέλει υπομονή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:31