search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:59
MENU CLOSE

Οριστικά σε αργία ο Ψωμιάδης με απόφαση του ΣτΕ

04.10.2013 12:38
Οριστικά σε αργία ο Ψωμιάδης με απόφαση του ΣτΕ - Media

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του τέως περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία.

 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας οριστικοποίησε την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία τέθηκε σε αργία ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
 
Υπενθυμίζεται ότι από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.
 
Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι ο Π. Ψωμιάδης, καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του, μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.
 
Ο τέως περιφερειάρχης ζητούσε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθεση στη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επίμαχη από 6 Ιουνίου του 2011 απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
 
Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ΄ Τμήματος, με την υπ΄ αριθμ. 3376/2012 απόφασή τους, απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του κ. Ψωμιάδη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:59