search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:19
MENU CLOSE

Η καταδίκη της λιτότητας

06.10.2013 21:00

Μεγάλη δημοσκόπηση με πολίτες απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης για τη λιτότητα διενήργησε πρόσφατα το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallup.

Μεγάλη δημοσκόπηση με πολίτες απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης για το καυτό ζήτημα της λιτότητας διενήργησε πρόσφατα το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallup για την πλατφόρμα «Debating Europe». Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 13 ώς τις 23 Σεπτεμβρίου σε 6.177 ανθρώπους στην Ε.Ε. Πάνω από το 50% των Ευρωπαίων εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από την αρχή της κρίσης απέτυχαν. Συγκεκριμένα, το 51% των πολιτών της Ε.Ε. εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν για την ανάταξη των δημοσιονομικών δεν έχουν αποτέλεσμα. Μόνο το 5% πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 34% θεωρεί ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επιτύχουν. Συντριπτικά κατά της λιτότητας είναι τα ποσοστά στις χώρες που βιώνουν οδυνηρά τα μνημόνια: 80% στην Ελλάδα, 68% στην Πορτογαλία και 64% στην Κύπρο. Το 60% των ερωτηθέντων, έναντι ενός 16%, πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις από τη λιτότητα. Τα πιο υψηλά ποσοστά κατεγράφησαν στην Ελλάδα (94%), στην Πορτογαλία (81%) και στην Ισπανία (80%). Μόνο το 22% των Ευρωπαίων εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας ωφελούν όλη την Ευρώπη, έναντι του 67% που πιστεύει ότι οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν παρά ορισμένα κράτη – μέλη. Όταν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν χώρες, ανέφεραν πρώτη τη Γερμανία (77% των απαντήσεων), με δεύτερη τη Γαλλία (48%) και τρίτη τη Βρετανία (39%).

 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:17