search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:27
MENU CLOSE

Περί κινητοποιήσεων

06.10.2013 21:00

Στις απεργιακές «επάλξεις» βρέθηκαν και πάλι οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας.

Στις απεργιακές «επάλξεις» βρέθηκαν και πάλι οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας καθώς η ΟΛΜΕ είχε εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 και από τις 14:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.
Κάποιοι κατηγόρησαν τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ πως «παίζουν παιχνίδι στην πλάτη των μαθητών», ωστόσο κανείς δεν σκέφτεται το «πλήγμα» που έχουν δεχτεί. Φυσικά και δεν προχώρησαν σε απεργία γιατί… κοστίζει (γύρω στα 80 ευρώ ημερομίσθιο για τον κάθε εκπαιδευτικό).
Η ΟΛΜΕ δε εξέφρασε την αντίθεσή της «στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέα αύξηση του ανώτατου αριθμού στην τάξη ή το τμήμα στα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια», που «στοιβάζει» τους μαθητές καθώς ο ανώτατος αριθμός σε μία τάξη πλέον θα είναι τα 27 παιδιά, αφήνοντας περιθώριο στους διευθυντές «σε εξαιρετικές περιπτώσεις» να δύνανται να αυξήσουν κι άλλο τον αριθμό. Αν δεν υπάρχουν καθηγητές, δηλαδή, να διδάξουν, μία αίθουσα θα μπορεί να έχει προσαύξηση έως και 10%. Και τότε θα επικρατεί το… χάος και η τάξη θα μετατρέπεται σε… παιδική χαρά. Και κάπως έτσι βρίσκονται οι «υπεράριθμοι» καθηγητές που πρέπει να τεθούν σε… διαθεσιμότητα ή να μετακινηθούν.

 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:26