search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:41
MENU CLOSE

Ποινικοποίηση του αγώνα καταγγέλλουν στις καταθέσεις τους οι κάτοικοι της Χαλκιδικής

04.10.2013 17:43
Έδιωξαν τους Χρυσαυγίτες από την Ιερισσό (Video) - Media

Προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους να αποτρέψουν την δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή τους καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» με τα υπομνήματα που κατέθεσαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους να αποτρέψουν την δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή τους καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» με τα υπομνήματα που κατέθεσαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
 
Από το πρωί κατέθεσαν ανωμοτί 23 άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο των υπόπτων για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Όλοι τους εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης.
 
Η διαδικασία ξεκίνησε χθες με την κατάθεση, επίσης με υπομνήματα, των πρώτων τεσσάρων από τους συνολικά 27 υπόπτους. Πρόκειται κυρίως για κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Όλοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα επεισόδια, και αρνήθηκαν τη βαρύτατη κατηγορία της «συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διατάραξη των επενδύσεων, του τουρισμού και του περιβάλλοντος».
 
Η ογκωδέστατη δικογραφία αριθμεί πάνω από 2.500 σελίδες και περιλαμβάνει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Τα αδικήματα που ερευνώνται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου Χαλκιδικής φέρεται ότι τελέστηκαν από τις αρχές του περασμένου Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαγγελία της κατηγορίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής ήρθε λίγες μέρες πριν τις συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με την ίδια κατηγορία. Για εφαρμογή στην πράξη της θεωρίας των «δύο άκρων» έκαναν τότε λόγο σχετικά οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:39