19/01/2019 05:12:11

Οδός Παύλου Φύσσα ο δρόμος που δολοφονήθηκε ο 34χρονος

Οδός Παύλου Φύσσα ο δρόμος που δολοφονήθηκε ο 34χρονος - Media
Με ομόφωνη απόφασή, κατά τη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου αποφάσισε τη μετονομασία της οδού Π. Τσαλδάρη, σε οδό Παύλου Φύσσα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 34χρονο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου όπου και πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση.
Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στη Νίκαια όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοτικό συμβούλιο προσανατολίζεται στο να μετονομάσει σε «οδό Παύλου Φύσσα» το δρόμο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη έχει ζητήσει με ομόφωνο ψήφισμά του την οριστική απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από την περιοχή.
Οπως σημειώνεται στο ψήφισμα, «το "αυγό του φιδιού" εκκολάφτηκε με την ανοχή και την ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος. Είναι "τέκνο" πολιτικών επιδιώξεων και σχεδίων, σκοτεινών μηχανισμών, κρατικών και παρακρατικών. Γι΄αυτό, είναι πολύ σημαντικό ο λαός να επαγρυπνά κλείνοντας την πόρτα σε όλους αυτούς που, εκμεταλλευόμενοι την ανεργία, τη φτώχεια, την ξενοφοβία, οικοδομούν τον φασισμό- ρατσισμό. Παρά τις εξελίξεις, εμείς δηλώνουμε ότι θα δουλέψουμε σκληρά για την εξάλειψη των λόγων που γεννούν τέτοιες συμπεριφορές. Θέλουμε την κοινωνία του δήμου μας απαλλαγμένη από το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσιστικού μίσους, ενωμένη και αλληλέγγυα, να διεκδικεί και να κατακτά ένα μέλλον που θα αντιστοιχεί στους αγώνες που η ίδια έδωσε στο παρελθόν, στους ήρωες που θυσίασε, στο αίμα που χύθηκε... Γι΄ αυτό, αντιδρούμε στην προσπάθεια "ταύτισης" της Νίκαιας με τη Χρυσή Αυγή. Όποιοι επιχειρούν κάτι τέτοιο είναι ανιστόρητοι και γελοιοποιούνται. Ο δήμος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη θα εξαντλήσει κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους για την υπεράσπιση των αγώνων, των ιδανικών και της ιστορίας αυτής της πόλης. Οι φασίστες, οι ναζί και οι ρατσιστές ήταν πάντα παράνομοι στη συνείδηση του λαού της Νίκαιας. Το ίδιο ισχύει και για τους απογόνους τους!».
Σημειωτέον ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια παραμένουν κλειστά εδώ και μερικές εβδομάδες, έπειτα από τον σάλο που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.