search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:06
MENU CLOSE

Ένοχος κρίθηκε ο Τσοχατζόπουλος (Video)

07.10.2013 07:34
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ο Τσοχατζόπουλος - Έρευνα διέταξε το Υπ.Δικαιοσύνης - Media

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και ακόμη 16 συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και ακόμη 16 συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Μεταξύ των ενόχων βρίσκονται η γυναίκα του πρώην υπουργού, Βίκη Σταμάτη, καθώς και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Αντίθετα αθώοι κρίθηκαν οι Παντελής Ζαχαριάδης και Σπύρος Χατζηνικολάου.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε συνολικά 5 μήνες κατά τους οποίους ο πρώην υπουργός προσπάθησε να ανατρέψει το σε βάρος του κατηγορητήριο κάνοντας πολλές φορές λόγο για πλεκτάνη που στήθηκε από πολιτικούς του αντιπάλους κυρίως εντός του ΠΑΣΟΚ.

Ως ο μεγαλύτερος κατήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναδείχθηκε ο συγκατηγορούμενός και εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος συγκρούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης πολλές φορές μαζί του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι «τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου».

Στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι το σύνολο των κατηγορουμένων διέπραξαν τις πράξεις που τους αποδίδονται ως μέλη οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1998 «….. ενεργώντας κατ' επάγγελμα διότι από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και την υποδομή που είχε διαμορφώσει προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος και σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Η εισήγηση των εισαγγελέων Γ. Αδειλίνη και Π. Παναγιωτόπουλου για την πολύκροτη υπόθεση ήταν εξαρχής να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, πλην δύο, των οποίων ζήτησαν απαλλαγή λόγω αμφιβολιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28