search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:01
MENU CLOSE

Είκοσι χρόνια φυλακή στον Α.Τσοχατζόπουλο

07.10.2013 16:46
Είκοσι χρόνια φυλακή στον Α.Τσοχατζόπουλο - Media

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Δώδεκα χρόνια φυλακή για τη Βίκη Σταμάτη και την Αρετή Τσοχατζοπούλου.

 
Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών.
 
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ΄επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό.
 
Αναλυτικά: 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσιοχατζοπούλου επιβάλλοντάς της μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής:
 
Άκης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών
Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών
Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών. Είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας
Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών
Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών. Με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη
Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών
Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών
Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών
Νίκος Γεωργουλάκης – Κάθειρξη 10 ετών
Οράτιος Μελάς – Κάθειρξη 10 ετών
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης – Κάθειρξη 10 ετών
 
Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.
 
Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.

Σημειώνεται πως επειδή υπάρχουν ευεργικές διατάξεις για όσους έχουν περάσει το 70ό έτος της ηλικίας τους (το 1/5 της ποινής), και δεδομένου ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ήδη προφυλακισμένος πάνω από ένα χρόνο, υπολογίζεται πως θα παραμείνει ακόμα στη φυλακή λιγότερο από τέσσερα χρόνια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:01