search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:20
MENU CLOSE

«Ο Υπουργός αρνείται τον διάλογο μαζί μας» λένε οι Πρυτάνεις

08.10.2013 05:10
Πρυτάνεις: Σημαντικές ελλείψεις στα πανεπιστήμια - Media

Στην καθημερινή επιδείνωση των 8 ελληνικών Πανεπιστημίων στάθηκε με ομόφωνη απόφασή του το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων

Στην καθημερινή επιδείνωση των 8 ελληνικών Πανεπιστημίων στάθηκε με ομόφωνη απόφασή του το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων τονίζοντας πως «η συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων στην απεργία, στα περισσότερα Πανεπιστήμια, είναι πλέον σχεδόν καθολική, με αποτέλεσμα οι διοικητικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας. Επιπλέον, σε ορισμένα από αυτά τα Ιδρύματα και η ακαδημαϊκή λειτουργία καθίσταται αδύνατη, εξαιτίας της παράλληλης απεργίας των μελών ΔΕΠ».
 
Στην ανακοίνωσή τους οι Πρυτάνεις τονίζουν πως έχουν ζητήσει κατ’εξακολούθηση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ωστόσο ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τους έχει αγνοήσει. Αντί για συνάντηση τους έστειλε εισαγγελική παραγγελία, σύμφωνα με την οποία «ο Υπουργός μια εβδομάδα πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, διαπιστώνει καθυστέρηση στην αποστολή των σχετικών πινάκων συνδρομής κριτηρίων του διοικητικού προσωπικού και ζητά από τους εισαγγελείς να επισημάνουν στα Πανεπιστήμια τις κατά νόμο υποχρεώσεις τους, υπογραμμίζοντας τις ποινικές ευθύνες που θα επιφέρει το ενδεχόμενο που αυτό δεν μπορέσει να καταστεί εφικτό».
 
Οι Πρυτάνεις υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο έγγραφο εκτός από ξένο στα ακαδημαϊκά ήθη είναι και αναίτιο καθώς πάντοτε εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους, ενώ επισημαίνουν πως δεν έλαβαν εξηγήσεις από το ΥΠΑΙΘ για τη διαθεσιμότητα και τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν οι 1349 και απάντηση στα σχέδια αξιολόγησης που κατάρτισαν.
 
Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν πως οι Πρυτάνεις έχουν «δεμένα» τα χέρια τους, καθώς την Τετάρτη εφόσον δεν σταλεί στο υπουργείο Παιδείας η λίστα με τους…διαθέσιμους, τότε θα κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος, «με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται», όπως αναφέρουν πηγές από το Υπουργείο Παιδείας. Πάντως, δεν θεωρείται καθόλου εύκολη η σύνταξη της «λίστας» του…πάγου των διοικητικών, καθώς, πέραν της έλλειψης χρόνου και θέλησης, τα πανεπιστήμια είναι κλειστά, καθώς συνεχίζεται η απεργία. Άλλες πηγές επισημαίνουν πως δεν πρόκειται να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος οι Πρυτάνεις, αλλά οι προϊστάμενοί τους.

«Είχα ήδη αρχίσει να συντάσσουμε τους πίνακες κριτηρίων των διοικητικών υπαλλήλων εφόσον μας είχε ζητηθεί, ωστόσο δεν γίνεται, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων. Περιμένουμε να μιλήσουμε με τον υπουργό επιτέλους, καθώς μας έχει κλείσει την πόρτα πολλάκις. Δεν ξέρω που θα φτάσουμε και που θα οδηγηθούν τα πράγματα. Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή», δήλωσε στο «Π» ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39