search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:04
MENU CLOSE

Πρώην χρυσαυγίτης μιλάει για ύβρεις, απειλές και… ταβέρνες (Video)

08.10.2013 06:33
Πρώην χρυσαυγίτης μιλάει για ύβρεις, απειλές και… ταβέρνες (Video) - Media

Το μέχρι πρότινος «πρωτοπαλίκαρο» του βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα δεν διστάζει να περιγράψει επώνυμα όσα έζησε ως μέλος της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της οργάνωσης.

Το μέχρι πρότινος «πρωτοπαλίκαρο» του βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα δεν διστάζει να περιγράψει επώνυμα όσα έζησε ως μέλος της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της οργάνωσης.
 
Επί οκτώ μήνες, ο Παναγιώτης Μανάβης είχε δει τα πάντα ως μέλος του κλειστού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νεμέα. «Αηδίασα και έφυγα», δηλώνει τώρα στα «Νέα» ο ίδιος.
 
Τον Π. Μανάβη κατονόμασε τη Δευτέρα στην Ευελπίδων ο βουλευτής Κορίνθου, Στάθης Μπούκουρας, ως έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον του, κάτι που εκείνος διαψεύδει.
 
Ο πρώην χρυσαυγίτης δήλωσε ότι μετά τις εκλογές είχε λογομαχήσει με τον Μπούκουρα, γιατί δεν ανεχόταν άλλο τις ύβρεις και τα στρατιωτικά παραγγέλματα του. Μάλιστα, λέει ότι όταν αποφάσισε να φύγει, τον απείλησαν ότι θα φέρουν το Γιάννη Λαγό «να του σπάσει τα μούτρα».
 
Παράλληλα, υποστηρίζει πως ο βουλευτής Κορινθίας της Χ.Α. είχε βάλει «χέρι» στο ταμείο της οργάνωσης. «Τρώγαμε τα λεφτά των εισφορών με τον Μπούκουρα παρέα σε ταβέρνες», υποστηρίζει ο Παναγιώτης Μανάβης, ο οποίος καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος στην Κόρινθο πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε μετανάστες με την ανοχή της αστυνομίας, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Κορίνθου.
 
«Ξεκίνησαν στην αρχή ως εθνικιστές και μετά μιλούσαν για εθνικοσοσιαλισμό και γαλάζια φυλή. Αυτό δεν μού άρεσε», τονίζει το πρώην μέλος της ΧΑ.
 
Όπως εξηγεί, οι επιθέσεις κατά των μεταναστών είχαν γίνει ρουτίνα για τα μέλη της οργάνωσης. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορεί να διώξει τους ξένους, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δυσκολέψουμε τη ζωή». Αυτή ήταν η γραμμή τους. Κλωτσιές σε Πακιστανούς έπεφταν πάντα, και στην Κόρινθο και στην Αρχαία Κόρινθο και στο Λουτράκι και στα παλιά βαγόνια του ΟΣΕ.
 

«Είχαμε κάλυψη»
 
«Υπήρχε κάλυψη από την Αστυνομία», λέει ο πρώην χρυσαυγίτης και προσθέτει: «Στον πυρήνα Κορίνθου είχαν μαζέψει 50 παιδιά που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Μπήκαν μέσα για να είναι μέλη μιας ομάδας. Κανείς δεν τους ζήτησε τον λόγο γιατί χτυπούσαν μετανάστες. Μιλούσαν για τα κατορθώματα τους και τους έλεγαν "καλά έκανες". Ήταν ένας τρόπος για να δείξουν τον ανδρισμό τους».
 
Όταν ερχόταν η ώρα της «κοινωνικής πολιτικής», οι διανομές φαγητού γίνονταν στη Νεμέα και στην ευρύτερη περιοχή με δωρεές και όχι με μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων, όπως διατεινόταν ο Ν. Μιχαλολιάκος.
 
«Ο πιο φτωχός μάζευε από τη γειτονιά λάδια και μακαρόνια και μετά τα μοιράζαμε στο όνομα της Χρυσής Αυγής. Τα χρήματα του κόμματος δεν πήγαιναν στα συσσίτια. Και το νοίκι των γραφείων πληρωνόταν από μέλη», λέει στα «Νέα» ο Π. Μανάβης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στάθης Μπούκουρας βρέθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή. Δήλωσε πως θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης, και κατονόμασε τον Μανάβη ως τον μάρτυρα που έχει καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του, χαρακτηρίζοντας τον ως «ψευδομάρτυρα».
 
 
Πηγή: Τα Νέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:03