search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:11
MENU CLOSE

Πινακίδες κυκλοφορίας, GPS και παρακολούθηση με κάμερες για τις γόνδολες της Βενετίας

08.10.2013 07:29
Πινακίδες κυκλοφορίας, GPS και παρακολούθηση με κάμερες για τις γόνδολες της Βενετίας
 - Media

Πινακίδες κυκλοφορίας, GPS και παρακολούθηση από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης περιλαμβάνονται στα μέτρα που ενέκρινε ο δήμος της Βενετίας προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη η πλοήγηση στα κανάλια της πόλης

  
Πινακίδες κυκλοφορίας, GPS και παρακολούθηση από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης περιλαμβάνονται στα μέτρα που ενέκρινε ο δήμος της Βενετίας προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη η πλοήγηση στα κανάλια της πόλης, μετά το θάνατο ενός Γερμανού καθηγητή τον Αύγουστο στο Γκράντε Κανάλ εξαιτίας της ανατροπής μιας γόνδολας και της σύγκρουσής της με πλωτό λεωφορείο.
 
Αναλυτικά, τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ την 4η Νοεμβρίου προβλέπουν ότι οι γόνδολες θα πρέπει να έχουν η καθεμιά την δική της «πινακίδα», δηλαδή έναν ευδιάκριτο αριθμό αναγνώρισης. Παράλληλα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (GPS) και να φέρουν στα δυο άκρα τους ειδικό πλαστικό υλικό το οποίο φωσφορίζει ώστε να αποφεύγονται συγκρούσεις μετά την δύση του ηλίου.
 
Στο εξής θα απαγορεύεται να σχηματίζονται «συστοιχίες από γόνδολες», κάτι που συνηθίζεται για να ερμηνεύουν τραγουδιστές και μουσικοί ρομαντικά κομμάτια του ιταλικού ρεπερτορίου.

Η τήρηση των νέων κανονισμών θα εξασφαλίζεται με την διαρκή παρακολούθηση από τις 40 κάμερες κλειστού κυκλώματος που είναι συνδεδεμένες με τον δήμο. Παράλληλα, χάρη στο σύστημα GPS θα ελέγχεται η ταχύτητα και η ακριβής πορεία κάθε γονδολιέρη.
 
Όπως είπε στην «Corriere della Sera» ο Ούγκο Μπέργκαμο, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τη συγκοινωνία, υπήρχε η ανάγκη να μειωθεί το μποτιλιάρισμα των πλοιαρίων στο πολυσύχναστο Γκράντε Κανάλ έως και 50%.
 
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι σε διάστημα 10 ωρών από τη διάσημη γέφυρα Ριάλτο τα διάφορα πλοιάρια περνούν περισσότερες από 1.600 φορές.
 
Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ένωσης των γονδολιέρηδων, Άλντο Ριάτο, ανέφερε ότι αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα τα νέα μέτρα ως προς το κατά πόσο θα είναι πρακτικά αλλά και για το εάν θα γίνουν αποδεκτά από τα μέλη της ένωσης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33