search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:07
MENU CLOSE

Στουρνάρας: Ξέρω πως είναι να ζεις με 500 ευρώ (Video)

08.10.2013 08:20
Στουρνάρας: Ξέρω πως είναι να ζεις με 500 ευρώ (Video)
 - Media

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών στην εκπομπή «Ενικός» το βράδυ της Δευτέρας.

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών στην εκπομπή «Ενικός» το βράδυ της Δευτέρας.
 
Απαντώντας σε εργαζόμενη μητέρα με δύο παιδιά, η οποία, όπως η ίδια ανέφερε, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες καθώς αναγκάζεται να πληρώνει το 35% του μισθού της σε φόρους, ο Γ. Σουρνάρας είπε πως «πρέπει να έχετε μία αξιοσέβαστη περιουσία για να πληρώνετε το συγκεκριμένο φόρο».
 
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε γιατί έχει φίλους που πληρώνουν τον ίδιο φόρο αλλά έχουν «αρκετά μεγάλη ακίνητη περιουσία»!
 
Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι όποιος διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ και μεταπτυχιακό αφενός είναι δεδομένο ότι εργάζεται, κι αφετέρου ότι αμείβεται πλουσιοπάροχα:
 
«Ξέρω ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά μου είπατε ότι είστε ένας επαγγελματίας με μεταπτυχιακό άρα σίγουρα δεν θα είστε στο επίπεδο εκείνο που θα υποφέρετε», είπε.
 
Στον αντίποδα των πλουσιοπάροχα αμειβόμενων πτυχιούχων, υπάρχουν και αυτοί που αμείβονται με 500 ευρώ, όπως για παράδειγμα το στενό οικογενειακό περιβάλλον του υπουργού:
 
«Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με πολύ λίγα λεφτά στο οικογενειακό μου περιβάλλον, η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου, ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να ζεις με 500 ευρώ το μήνα άρα δεν θα το δεχτώ αυτό (δηλαδή ότι η εργαζόμενη μητέρα δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει οικονομικά), να μου το πει ένας άνεργος, θα το καταλάβω», είπε.
 
Παράλληλα, επαναδιατύπωσε μια λάιτ εκδοχή του Success Story, καθώς είπε ότι «η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας και θα μπορούσαμε σήμερα να είμαστε πολύ χειρότερα απ’ ότι είμαστε». 

πηγή βίντεο: enikos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53