search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:34
MENU CLOSE

Υπό κατάσχεση το σπίτι πολύτεκνου για χρέη 2.200€ στην εφορία

08.10.2013 09:28
Προς κατάσχεση πρώτης κατοικίας «αλά Βρετανικά» - Media

Την κατάσχεση σπιτιού πολύτεκνου εργαζόμενου για χρέη ύψους 2.200 ευρώ στην εφορία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ).

 
Την κατάσχεση σπιτιού πολύτεκνου εργαζόμενου για χρέη ύψους 2.200 ευρώ στην εφορία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για απλήρωτο συμβασιούχο, πολύτεκνο, του οποίου η γυναίκα είναι άνεργη.
 
«Αν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις χωρίς να αντιδράσουμε, αργά η γρήγορα έρχεται και η δικιά μας σειρά!», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ το Π.Ε.Κ. καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της Μυτιλήνης την Πέμπτη στις 11 πμ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Κυριολεκτικά ξεσάλωσαν κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ. Κάνουν το παν με μεγάλο μεράκι  και ‘’πάση θυσία’’, να εξασφαλίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τα δάνεια των τοκογλύφων, πτωχεύοντας την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
 
Στέρησαν τη δουλειά στο 30% των εργαζομένων στέλνοντας τους στην ανεργία.
 
Στέρησαν το δικαίωμα στην πρόσβαση για τις δομές υγείας, αφήνοντας τους ανασφάλιστους.
 
Στέρησαν το ψωμί από το τραπέζι των ανέργων και όχι μόνο.
 
Στερούν ότι κοινωνικό αγαθό υπάρχει και είναι δικαίωμα, φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, μόρφωση, ψυχαγωγία κτλ.
 
Τώρα έρχονται να πάρουν και το κεραμίδι που στεγάζουμε τα παιδιά μας.
 
Με απόφαση της Εφορίας Μυτιλήνης, προβαίνουν σε κατάσχεση του σπιτιού ενός απλήρωτου συμβασιούχου εργαζόμενου, πολύτεκνου και με γυναίκα άνεργη, γιατί χρωστάει στην εφορία 2.200 ευρώ.
  
Αν χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ, όπως μια σειρά ομοτράπεζοι τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις τα έχουν εισπράξει μέσω ΦΠΑ από το λαό, δεν θα τους ενοχλούσαν, γιατί σύμφωνα με την φιλοσοφία τους, προσφέρουν στην εθνική οικονομία!!!
 
Βρήκε λοιπόν τους οφειλέτες που χρωστάνε ψίχουλα για να δείξει την πυγμή της η κυβέρνηση και στο πρόσωπο του συναδέλφου, αναγνώρισε τους φοροφυγάδες;
  
Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία, όλα τα σωματεία εργαζομένων, επαγγελματιών και έμπορων ,τους αγροτικούς συλλόγους και τους καλούμε, την Πέμπτη 11 το πρωί μπροστά στην εφορία Μυτιλήνης, να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης σπιτιού λαϊκής οικογένειας. Καμία τέτοια διαδικασία δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.
 
Αν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις χωρίς να αντιδράσουμε, αργά η γρήγορα έρχεται, και η δικιά μας σειρά!
 
Όλοι για έναν και ένας για όλους. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας
Απευθυνόμαστε στα συνδικάτα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!!»
 
Πηγή: lesvosnews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:33