search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Αrt που κυκλοφορεί

09.10.2013 21:00
Διαβάστε στο Ποντίκι Αrt που κυκλοφορεί - Media

Συνέντευξη Ελένη Ράντου: «Χάσαμε την νηφαλιότητα μας λόγω της οικονομικής κρίσης».

Δελτίο καιρού
Αντίο σε ένα σπουδαίο άνθρωπο της τέχνης
«Εγώ επέτρεψα να με παραπλανήσουν»
 
Συνέντευξη Ελένη Ράντου: «Χάσαμε την νηφαλιότητα μας λόγω της οικονομικής κρίσης»
 
Οι «διαθέσιμοι» και «περιττοί» του ΥΠΠΟ.
Είναι κάποιες μέρες τώρα που τα υπουργεία γέμισαν από λίστες με ανθρώπους προγραμμένους, οι οποίοι αποτελούν αριθμούς σε λευκές σελίδες. Ο εθνικός σκοπός της αμφίβολης μείωσης ενός αμφισβητούμενου δημοσιονομικού κόστους με αμφισβητούμενα αποτελέσματα ονομάστηκε διαθεσιμότητα, μέχρι η προγραφή να γίνει άπαξ και διά παντός διαγραφή και απόλυση.
 
Επιτέλους … διαφάνεια

Σκηνοθέτες … στα πιτ της Formula 1. «Ο αγώνας είναι ζωή, οτιδήποτε πριν ή μετά από αυτόν, είναι απλώς αναμονή». Η ατάκα του Στιβ Μακ Κουίν στο κλασσικό φιλμ «Le Mans» (1971) συνοψίζει τη φιλοσοφία της ταχύτητας. Με αφορμή το πρόσφατο «Rush», θυμηθήκαμε μερικές ταινίες όπου η Formula 1 υπήρξε η απόλυτη πρωταγωνίστρια.
 
Σβάστικα: Το μαύρο σύμβολο του αιώνα

Σύμβολο μίσους και θανάτου, παρεξηγημένη και πολυσυζητημένη, η σβάστικα είναι το θύμα της χιτλερικής εμμονής και μιας πολύ κακής χρήσης. Πώς ένα αρχαίο ιερό σύμβολο σε κάποια φάση της ιστορικής διαδρομής του έγινε ταμπού και κατάντησε συνώνυμο του κακού στο πέρασμα των αιώνων;
 
Χορός του … κώλου. Ολόκληρο λεξικό της Οξφόρδης έβαλε τις λίστες του τη λέξη «twerk». Τι σημαίνει; Ένα νέο είδος προκλητικού χορού. Μια ακόμα μόδα, που έγινε δημοφιλής μέσα από το Ίντερνετ και – πού θα πάει; – θα περάσει..
 
Μια Ελληνίδα στις Βερσαλλίες

Η Γαλλία γιορτάζει φέτος τα 400 χρόνια από τη γέννηση του κηπουρού Andre Le Notre, ο οποίος επί ημερών Λουδοβίκου 14ου σχεδίασε τους κήπους των  Βερσαλλιών αλλά και σημαντικά βουλεβάρτα και κήπους του Παρισιού. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις υπάρχει και η συμμετοχή μιας Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, της Άννας Μαρίας Τσακάλη.
 
Αστική Γεωγραφία: H άγνωστη Αυλή των θαυμάτων
 
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ματιές στο βαλκανικό και γαλλικό σινεμά

Στις ταινίες αυτής της βδομάδας: «Το παρελθόν»,  «Luton», «Prisoners», «Επικίνδυνη οικογένεια», «Ο τελευταίος εξορκισμός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:42