search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:23
MENU CLOSE

Πελεγρίνης: «Δεν έχω διαπράξει αδίκημα, ας έλθουν να με συλλάβουν»

09.10.2013 13:09
Αγωνία για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ - Media

Περισσότεροι από 1.500 πρωτοετείς φοιτητές συμμετείχαν στην εκδήλωση ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, την οποία διοργάνωσε το ίδρυμα στα Προπύλαια.

Περισσότεροι από 1.500 πρωτοετείς φοιτητές συμμετείχαν στην εκδήλωση ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, την οποία διοργάνωσε το ίδρυμα στα Προπύλαια.
 
Στην παρέμβασή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους διαβεβαίωσε ότι το εξάμηνο δεν χάθηκε.
 
 «Δεν είναι, όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει. Αυτό που θέλουμε είναι να είστε εδώ και το επόμενο εξάμηνο», είπε, και πρόσθεσε: «Ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό σας».
 
Σε δηλώσεις του νωρίτερα στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Πελεγρίνης επέκρινε την πληροφορία περί κίνησης της διαδικασίας του αυτόφωρου σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού των οκτώ πανεπιστημίων των οποίων οι υπάλληλοι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
 
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, πιθανή θεωρείται και η άσκηση δίωξης σε βάρος των πρυτανικών Αρχών για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν λειτούργησαν τα πανεπιστήμια με προσωπικό ασφαλείας τις πέντε εβδομάδες της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.
 
«Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έλθουν να με συλλάβουν», είπε σχετικά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των καταστάσεων με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα λήγει σήμερα.
 
Σχετική εγκύκλιο και επιστολή είχε αποστείλει το υπουργείο Παιδείας στα οκτώ ιδρύματα, ενώ είχε ζητηθεί και η συνδρομή των εισαγγελικών Αρχών.
 
Από τη μεριά τους τα μέλη του διδακτικού προσωπικού και ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου με ανοιχτή επιστολή προς τους πρωτοετείς φοιτητές εξηγούν αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους το ίδρυμα βρίσκεται σε αδυναμία λειτουργίας, ενώ ζητούν την κατανόηση και τη στήριξή τους στον αγώνα που διεξάγουν για να «αποτραπεί η υποβάθμιση του Πανεπιστημίου».
 
Εκδήλωση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε και στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο κτίριο της Πατησίων.
 
Στο μεταξύ αντιφασιστική – αντικατασταλτική συναυλία διοργανώνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια οι Σύλλογοι των εργαζομένων και των φοιτητών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:23