search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:26
MENU CLOSE

Συνέδριο από το ellines.com υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού

09.10.2013 17:43
Συνέδριο από το ellines.com υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού
 - Media

Στις 19 Οκτωβρίου 2013, στο Costa Navarino, Μεσσηνία, Πελοπόννησος, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο με τίτλο: «Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης»

Στις 19 Οκτωβρίου 2013, στο Costa Navarino, Μεσσηνία, Πελοπόννησος, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο με τίτλο: «Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης», που συνδιοργανώνουν το ellines.com και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, των θεσμικών φορέων, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και των Μ.Μ.Ε. Στο Συνέδριο συμμετέχουν Πελοποννήσιοι ομιλητές που διακρίνονται για το έργο τους στο εξωτερικό.
 
Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι:

  • Γρηγόρης Στεφανόπουλος, Καθηγητής Βιοτεχνολογίας και Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) (ΗΠΑ).
  • Άρτεμις Π. Σιμοπούλου M.D., Πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής Διατροφής και Υγείας (ΗΠΑ).
  • Κώστας Μακρής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Μακρής (Αυστραλία).
  • Χαρά Νικολακοπούλου, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Imperial College του Λονδίνου (Μ. Βρετανία), η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο του Καλύτερου Νέου Ερευνητή για τη συμβολή της στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του στόματος και του δέρματος.
  • Περικλής Παπαδόπουλος, Διευθυντής και Καθηγητής του Κέντρου Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο  πολιτειακό Πανεπιστήμιο San Hose στην Καλιφόρνια – Ερευνητής στο Κέντρο Ames της NASA (ΗΠΑ).
  • Γεώργιος Τσιμπίδης, Οινοποιός, Πρόεδρος Εξαγωγέων Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
  • Ηρώ Τσιμπρή: Εκπρόσωπος των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Πελοποννήσου, Διευθύντρια της Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.

Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Εκδότης – Διευθυντής της Realnews.

Το Συνέδριο θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, και ο Ιδρυτής του ellines.com, της Πρώτης Διαδικτυακής Χώρας στον κόσμο, κ. Χρήστος Μπάρλας.

Το Συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι:

  • Η ανάδειξη των Πελοποννησίων που διακρίνονται στο Εξωτερικό.
  • Η καταγραφή και μετάδοση της τεχνογνωσίας και των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται στο εξωτερικό, που σε συνδυασμό με την εγχώρια εμπειρία, θα κατευθύνουν το σχεδιασμό στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής.
  • Η δικτύωση των ομιλητών με τη συμμετοχή τους σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Η προβολή της Πελοποννήσου ως Τουριστικό προϊόν και η ανάδειξη της περιοχής ως πεδίο προσέλκυσης ξένων επενδυτικών σχεδίων.
  • Η μεταφορά αισιόδοξου μηνύματος για την Ελλάδα και ανακήρυξη όλων των ομιλητών ως «Πρεσβευτές» της Πελοποννήσου σε όλο τον κόσμο.

πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15