search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:03
MENU CLOSE

Στα μαχαίρια διοικητικοί – Υπουργείο Παιδείας

10.10.2013 13:08
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί του ΕΜΠ - Media

Στην κατηγορηματική διάψευση ότι απέστειλαν πίνακες αξιολόγησης με τα κριτήρια και τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα προχώρησαν τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

 
Στην κατηγορηματική διάψευση ότι απέστειλαν πίνακες αξιολόγησης με τα κριτήρια και τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα προχώρησαν τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας. Από την πλευρά του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, απέστειλε τα ονόματα μόνο των 32 διοικητικών που έχουν καταθέσει αίτημα σύνταξης και κανέναν άλλο όνομα.
 
Στην «αντίπερα όχθη» το υπουργείο Παιδείας με non paper που διέρρευσε σήμερα καταγγέλλει «φέουδα ανομίας στα ΑΕΙ της χώρας», κάνοντας λόγο «παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση από το ‘’παράθυρο’’ εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, με πλαστά πτυχία σε κλάδους ‘’φαντάσματα’’».
 
Παράλληλα, στο έγγραφό του το υπουργείο καταγγέλλει:
 
Α. Μια μικρή μειοψηφία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων, με φανερά συντεχνιακή λογική, συνεπικουρούμενη, από δημοσιογράφους «ερευνητές» ανακάλυψαν «άνιση κατανομή» και «κομματική λογική πίσω από την επιλογή των ιδρυμάτων».

Β. Είναι η ίδια μειοψηφία που αρνείται την υποβολή στοιχείων, γιατί θα αποκαλυφθεί η παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση από το «παράθυρο» εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, με πλαστά πτυχία σε κλάδους «φαντάσματα».

Γ. Ισχνές μειοψηφίες, που θέλουν να παραμείνουν τα Πανεπιστήμια φέουδα ανομίας, σπατάλης και κακοδιαχείρισης, επικαλούνται το νόμο κατά το δοκούν και όταν στερεύουν τα επιχειρήματα καταφεύγουν στην συκοφαντία και τον λαϊκισμό για το τάχα μου «ποιος έχει μπάρμπα στη Κορώνη».  
 
Απαντώντας στις καταγγελίες του υπουργείο Παιδείας, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διονύσης Σακάτος, δήλωσε στο «Π» πως «το παράθυρο της ανομίας όπως το χαρακτηρίζει το υπουργείο, άνοιξε από το ίδιο το κράτος και όχι από εμάς. Συγκεκριμένα τη δεκαετία του '90 με νόμους του κράτους που τηρήθηκαν υπό την εποπτεία του 5ου τμήματος του ΑΣΕΠ», για να προσθέσει πως «το σύνολο των φορέων τότε διενήργησε διαγωνισμό, με τη διοίκηση να στέλνει και προκήρυξη».
 
Κάνοντας λόγο για πλήρη έλεγχο των προσλήψεων διερωτάται «αν το υπουργείο μπορεί να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει για τις κομματικές προσλήψεις, καθώς «εμείς μπορούμε να αναπτύξουμε τα κριτήρια και να κάνουμε αξιολόγηση».
 
Να σημειωθεί πως αύριο στις 10 το πρωί συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων στο Σωματείο τους προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων αλλά και των κινήσεων που θα ακολουθηθούν. 
 
Πάντως, με απόφαση του υπουργού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καλούνται εντός πέντε ημερών όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί, αναμένεται να τεθούν σε αργία.  
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:03