11/12/2018 20:32:52
15.10.2009

Συνέδριο για τα νέα Μέσα (Δημοσιεύτηκε στο "Π" 15/10/2009)

Τα νέα δεδομένα στο πεδίο της επικοινωνίας προσδιόρισε το συνέδριο που οργάνωσε το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και το Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Νέα Μέσα, Νέο Περιεχόμενο;» Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του συνεδρίου, στο αναδυόμενο ψηφιακό περιβάλλον όπου τα ΜΜΕ διαδραματίζουν αναμφισβήτητα κυρίαρχο ρόλο, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για την κριτική αντιμετώπιση της λειτουργίας τους ως ενημερωτικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών μηχανισμών.

Με βάση την ευρωπαϊκή και διεθνή κινητικότητα στο ευρύ οπτικοακουστικό πεδίο, η Ελλάδα καλείται με τη σειρά της να επιδείξει μια ανάλογη δραστηριότητα που θα λειτουργεί δυνητικά ως ένα Media Literacy Center, δηλαδή, ένα δίκτυο εκμάθησης, εκπαίδευσης και προστασίας απέναντι στη λειτουργία και τις πρακτικές των ΜΜΕ, με κύριους αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους.

Στο εν λόγω συνέδριο είχαν κληθεί να καταθέσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων καθώς και εκπρόσωποι φορέων, ενώ στην έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος - διευθυντής του ΙΟΜ Ροδόλφος Μορώνης και ο πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Στέλιος Παπαθανασόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.