search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:30
MENU CLOSE

Επικίνδυνο παιχνίδι Σαμαρά δίνει «πάτημα» στη Χρυσή Αυγή (Video)

11.10.2013 12:54
Επικίνδυνο παιχνίδι Σαμαρά δίνει «πάτημα» στη Χρυσή Αυγή (Video) - Media

Ο πρωθυπουργός έκανε ολομέτωπη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας «πάτημα» στη Χρυσή Αυγή να επαναλάβει τα περί «πολιτικής δίωξης». Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε έμμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ για εγκληματική βία.

Πλήρη στήριξη στις θέσεις του συμβούλου του Χρύσανθου Λαζαρίδη για τη θεωρία των δύο άκρων έδωσε μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
 
Ο κ. Σαμαράς έκανε ολομέτωπη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας «πάτημα» στη Χρυσή Αυγή να επαναλάβει τα περί «πολιτικής δίωξης». Σχετική ήταν αμέσως και η δήλωση του βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασσιδιάρη (ακολουθεί).
 
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός ο οποίος είδε πως τα ποσοστά του κόμματός του δεν αυξήθηκαν ιδιαίτερα με τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε έμμεσα το ΣΥΡΙΖΑ για εγκληματική βία και αναφέρθηκε ονομαστικά στους τρεις νεκρούς από τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin και στα επεισόδια στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές (αποδίδοντας τα γεγονότα αυτά σε ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ).
 
Σημειώνεται επίσης πως σε πρόσφατη έρευνα της κοινής γνώμης, μόλις το 16% των Ελλήνων συμφωνεί απόλυτα με τη θεωρία των δύο άκρων.

Οι φράσεις του πρωθυπουργού που φωτογραφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ:
 
«Η βία δεν είναι μόνο στο Πέραμα είναι και στον εμπρησμό της Marfin. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Κανείς δεν πρέπει να την καλύπτει. Είναι επικίνδυνη η άποψη ότι υπάρχει καλή και κακή βία ή ότι είναι ηθική η βία στις Σκουριές.
 
Η δημοκρατία υπονομεύεται χωρίς ήπιο κλίμα. Ευθύνη όλων είναι λοιπόν να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται κάποιοι ενοχλούνται ας ενοχλούνται, όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται και οι νεοναζί θα απομονώνονται.
 
Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι της Marfin; Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι στις Σκουριές;» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
 
Σημειώνεται επίσης πως πολλοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. έχουν διαφοροποιηθεί από την ακροδεξιά θέση των δύο άκρων.

Πανηγυρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης:
 
Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε «η ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει πως η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική. Είμαστε καθαροί σαν διαμάντι, περιμένουμε να πέσει η σκευωρία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:29