search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41
MENU CLOSE

Ένα νηπιαγωγείο- κοντέινερ στο…προαύλιο Δημοτικού στην Κέρκυρα!

11.10.2013 14:34
Ένα νηπιαγωγείο- κοντέινερ στο…προαύλιο Δημοτικού στην Κέρκυρα!
 - Media

Εικόνες ντροπής στην Κέρκυρα δείχνουν πως ένα κοντέινερ μπορεί να παίξει το ρόλο… κτιρίου και να στοιβαχτούν – στην κυριολεξία – μέσα σε αυτό 20 παιδιά.

 
Εικόνες ντροπής στην Κέρκυρα δείχνουν πως ένα κοντέινερ μπορεί να παίξει το ρόλο…κτιρίου και να στοιβαχτούν – στην κυριολεξία – μέσα σε αυτό 20 παιδιά. Ο λόγος για το 12ο νηπιαγωγείο Κέρκυρας, το οποίο ήταν κλειστό περίπου από το 1998, καθώς ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο «φιλοξενούταν», έκανε έξωση λόγω αδυναμίας καταβολής των ενοικίων και από τότε δεν είχε βρεθεί χώρος για να στεγαστεί. Πέρσι το Πάσχα και ενώ υπήρχε η σκέψη στο δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να καταργηθεί το νηπιαγωγείο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Π», ο προηγούμενος περιφερειακός διευθυντής, η τωρινή σύμβουλος προσχολικής αγωγής και ο προηγούμενος διευθυντής εκπαίδευσης πρότειναν «να τοποθετηθεί κτίριο προκάτ στο προαύλιο τριών σχολείων (ειδικού δημοτικού, νηπιαγωγείου και 12ου δημοτικού)».
 
Αντ’ αυτού στον προαύλιο χώρο του 12ου δημοτικού, το οποίο έχει αρκετά παιδιά, καλύπτοντας μεγάλες ανάγκες, έκανε την εμφάνισή του μία μέρα ένα…κοντέινερ για τα μικρά παιδιά, που βρίσκονται σε μία τόσο ευαίσθητη ηλικία. Φυσικά, οι ανάγκες της περιοχής δεν μπορούν να καλυφθούν από αυτό το «κτίριο» και αυτό γιατί είναι μόλις 50 τετραγωνικά μέτρα. Οι επίσημες προδιαγραφές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων αναφέρουν πως σε κάθε παιδί αντιστοιχούν 3 τ.μ (με το υπουργείο να το περιορίζει σε 1,5 τ.μ.), επομένως αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν στο νησί πως το…κοντέινερ ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και τον Σεπτέμβριο «πανηγύριζαν» στον αγιασμό με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Βέβαια, στο 12ο νηπιαγωγείο δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών, τα οποία εξυπηρετούνται από το δημοτικό.
 
«Γενικά οι κτιριακές υποδομές στην Κέρκυρα είναι πολύ άσχημες. Υπάρχουν κι άλλα σχολεία που λειτουργούν με παρόμοιες ελλιπείς υποδομές. Όταν μάθαμε ότι καταργείται ζητήσαμε να κάνει όλες τις ενέργειες για να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν φανταζόμασταν ότι το ‘’κτίριο’’ στο οποίο θα στεγαζόταν μετά από τόσα χρόνια το 12ο νηπιαγωγείο θα ήταν κοντέινερ», δήλωσε στο «Π» η πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωταβάθμιας, Ελένη Μαλαχά.
 
«Η επιτροπή παιδείας πρότεινε σαν μόνη λύση για να κρατηθεί το σχολείο υπαρκτό στα χαρτιά να μπούνε αυτά τα κοντέινερ στην αυλή του 12ου δημοτικού. Αυτό είναι και αντιπαιδαγωγικό και δημιουργεί πρόβλημα στο καινούριο σχολείο (12ο) και του ειδικού σχολείου στο οποίο στεγάζεται. Εμείς καταψηφίσαμε την εισήγηση  που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλοντας το δήμαρχο για τη χρόνια αδιαφορία του», μας είπε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ραιδεστινός, και προσθέτει: «εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει αδιαφορία. Βέβαια, το νηπιαγωγείο βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο και αρκετοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν τα παιδιά τους να βρίσκονται εκεί». 
 
Το 12ο νηπιαγωγείο, πάντως, που «λειτουργεί» υπό αυτές τις συνθήκες από τον Σεπτέμβριο, πρόκειται να στεγαστεί…κάποια στιγμή σε κανονικό κτίριο, με τους ιθύνοντες στην περιοχή να δηλώνουν πως πρόκειται για ένα «προσωρινό μέτρο που δεν λύνει το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον δεν καταργεί το νηπιαγωγείο». Ακόμα ένα success story, δηλαδή…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41