search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:09
MENU CLOSE

Ευχαριστούμε Γιαν! (Βίντεο)

11.10.2013 21:07
Ευχαριστούμε Γιαν! (Βίντεο) - Media

Με ένα γκολ… ευγενική χορηγία του Σλοβάκου τερματοφύλακα, Γιαν Μούχα, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε της Σλοβακίας με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Με ένα γκολ… ευγενική χορηγία του Σλοβάκου τερματοφύλακα, Γιαν Μούχα, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε της Σλοβακίας με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Με αυτή τη νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «σφράγισε» μία θέση στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και… ελπίζει για στραβοπάτημα των Βόσνιων την Τρίτη απέναντι στους Λιθουανούς, μήπως και «κλέψει» την πρώτη θέση και το απευθείας εισιτήριο για την χώρα του καφέ.

Κακή η Εθνική, ασύνδετη αλλά με τρεξίματα, πάθος και… τύχη πήρε το τρίποντο απέναντι στους ποιοτικούς αλλά φλύαρους Σλοβάκους των γνωστών μας Βάις και Στοχ.

Οι διεθνείς μας θα δώσουν τον τελευταίο τους αγώνα στον όμιλο την προσεχή Τρίτη (20.00) πάλι στο Φαληρικό γήπεδο με αντίπαλο το Λιχτενστάιν.

Δυνατά μπήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην αρχή του παιχνιδιού έχοντας και την πρώτη ευκαιρία με κεφαλιά του Μανωλά να αποκρούει με δυσκολία ο Μούχα. Η πίεση της Εθνικής μας δεν απέδωσε όμως καρπούς, αφού έκανε «μπαμ» η απουσία ενός χαφ που θα μπορούσε να οργανώσει σωστά το παιχνίδι, μιας που ο Σαμαράς έκανε… ό,τι μπορούσε για να δείξει πως δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στον ρόλο του πλέι-μέικερ που του έδωσε ο Σάντος. Ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της «γαλανόλευκης» σε όλη την πορεία για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα με πολλές άστοχες μεταβιβάσεις και αρκετά νεύρα.

Μετά το 20ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και με μπροστάρη τον χαφ του Ολυμπιακού, Βλάντιμιρ Βάις, άρχισαν να επισκέπτονται την περιοχή του Καρνέζη αλλά η καλή αμυντική λειτουργία των διεθνών μας και η συμβολή του… διαιτητή που (η αλήθεια να λέγεται) σφύριξε λίγο έδρα, δεν επέτρεψαν στους Σλοβάκους να δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική φάση.

Στο 30’ ήρθε και η δεύτερη ευκαιρία για τους Έλληνες με το σουτ του (αρκετά δραστήριου) Σαλπιγγίδη να αποκρούει ο Μούχα και το πρώτο ημίχρονο συνεχίστηκε με πολλά λάθη στο κέντρο και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα. Δεν θα είχαμε να θυμηθούμε και πολλά από το πρώτο μέρος αν δεν ερχόταν το… δωράκι του Μούχα για να ανοίξει το σκορ για την Εθνική μας στο 44ο λεπτό. Μετά από πίεση των επιθετικών της Ελλάδας, ο Σκρτελ πάσαρε πίσω στον τερματοφύλακά του, ο οποίος όμως δεν… κοντρόλαρε ποτέ την μπάλα, η οποία αναπαύτηκε στα δίχτυα, προσφέροντας έτσι απλόχερα ένα από τα χαϊλάιτ της βραδιάς.

Στο δεύτερο μέρος πάλι ξεκίνησε δυνατά η Εθνική χάνοντας καλή ευκαιρία, με την πάσα του Χολέμπας όμως να είναι ένα «κλικ» πιο πίσω από όσο θα την ήθελε ο Χροστοδουλόπουλος, ενώ ο Μήτρογλου έκανε αισθητή την παρουσία του στο 56’ αλλά μετά το πλασέ που επιχείρησε, ο Χούμποτσαν έδιωξε την μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Η (επιβεβλημένη) αλλαγή του Νίνη στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, με τον Σαμαρά να περνάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, έριξε τον ρυθμό του αγώνα, με τους Σλοβάκους να παίρνουν την κατοχή, αλλά να μην καταφέρνουν να φτιάξουν ούτε μία ευκαιρία της προκοπής. Στον αντίποδα οι διεθνείς μας παίζοντας εξαιρετικά στην κόντρα, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες αλλά τα σουτ του Σαλπιγγίδη στο 68’ και του Χολέμπας ένα λεπτό αργότερα δεν βρήκαν στόχο. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι με την μοναδική φάση για τους Σλοβάκους να γίνεται στο 82ο λεπτό αλλά η κεφαλιά του Γιακούμπκο πέρασε ψηλά άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και πλέον οι διεθνείς θα περιμένουν μέχρι το τελευταίο παιχνίδι με το Λιχτενστάιν την Τρίτη για να οριστικοποιηθεί η θέση στον όμιλο.

Την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή είδε ο Σκρτελ μετά το τέλος του αγώνα για χτύπημα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

 
Γκολ: Σκρτελ 44’ (αυτογκόλ)

Κίτρινες κάρτες: Χολέμπας, Μανιάτης – Πέκαρικ, Βάις, Στοχ, Γιακούμπκο, Χούμποτσαν

Κόκκινη κάρτα: Σκρτελ
 
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (57’ Νίνης), Σαλπιγγίδης (76’ Καραγκούνης), Μήτρογλου (89’ Φετφατζίδης)

Σλοβακία (Γιάν Κόζακ): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Πεκόφσκι (63’ Γκουέντε), Σέστακ (63’ Γιακούμπκο), Στοχ, Βάις, Νέμετς (76’ Ντούρις)

Διαιτητής: Ντενίζ Αιτικίν (Γερμανία)

Βοηθοί: Γκουίντο Κλέβε (Γερμανία), Μάρκους Χάκερ (Γερμανία)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03