search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:49
MENU CLOSE

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

12.10.2013 13:40
Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κρήτη - Media

Σεισμική δόνηση έγινε στις 16:12, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο.

Σεισμική δόνηση έγινε στις 16:12, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 65 χλμ δυτικά του νομού Χανίων και είχε εστιακό βάθος 30 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σεισμολογικό Εργαστήριο Πατρών δίνει μέτρηση 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6.3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νομό Χανίων, στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου και στα νησιά των Κυκλάδων.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός ακόμη και από οδηγούς οχημάτων που βρισκόταν σε κίνηση.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα ενώ υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους της Κρήτης. Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι τοπικές Αρχές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων δεν συνδέουν τη δόνηση με τους μικρότερους σεισμούς που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ιεράπετρα.

Εγκλωβίστηκε λεωφορείο με 50 επιβάτες

Αναστάτωση επικράτησε προς στιγμή στο φαράγγι της Θερίσου όπου ένα λεωφορείο που μετέφερε 50 επιβάτες εγκλωβίστηκε έπειτα από κατολίσθηση που προκλήθηκε από το σεισμό μεγέθους 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων, Μανούσο Λιονάκη το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά την σφοδρή σεισμική δόνηση, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα το όχημα απεγκλωβίστηκε χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ή ζημιές.

Πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί

Ο σεισμός χτύπησε την ώρα της μεσημεριανής ξεκούρασης, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να βρίσκονται ξαπλωμένοι στα κρεβάτια τους.

Οι περισσότεροι αντέδρασαν με ψυχραιμία, ωστόσο, ένας ηλικιωμένος πάνω στον πανικό του πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου για να σωθεί, ευτυχώς, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι πρώτες εικόνες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, αλλά και χρήστες του Twitter δείχνουν μερικές από τις υλικές ζημιές.

Το flashnews παρουσιάζει την οροφή ενός παλαιού ερειπωμένου σπιτιού η οποία κατέρρευσε ενώ παραθέτει και ένα βίντεο από κάμερα σούπερ μάρκετ τη στιγμή που χτυπάει ο εγκέλαδος.

Ένας χρήστης του Twitter ανέβασε στο λογαριασμό του μια φωτογραφία από σούπερ μάρκετ μετά τα 6,3 ρίχτερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:49