search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Πας μη Μαλαίσιος μουσουλμάνος, βάρβαρος…

14.10.2013 09:03
Πας μη Μαλαίσιος μουσουλμάνος, βάρβαρος… - Media

Είσαι στη Μαλαισία αλλά δεν είσαι μουσουλμάνος; Οφείλουμε να σε πληροφορήσουμε πως αν ξεστομίσεις την λέξη «Αλλάχ» θα βρεις τον μπελά σου…

Είσαι στη Μαλαισία αλλά δεν είσαι μουσουλμάνος; Οφείλουμε να σε πληροφορήσουμε πως αν ξεστομίσεις την λέξη «Αλλάχ» θα βρεις τον μπελά σου…

Όλα αυτά επειδή, σύμφωνα με την… πρωτοφανή απόφαση που έλαβε δικαστήριο στη Μαλαισία, από εδώ και στο εξής οι μη μουσουλμάνοι δεν θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «Αλλάχ» προκειμένου να αναφερθούν στον Θεό!

Πρόκειται για την κατάληξη μιας πολύκροτης δίκης με πρωταγωνίστρια τη χριστιανική εφημερίδα The Herald, στην οποία το 2008, ο τότε υπουργός Εσωτερικών της Μαλαισίας είχε απαγορεύσει να χρησιμοποιεί τον όρο «Αλλάχ».

«Η χρήση της λέξης "Αλλάχ" δεν είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της πίστης της Χριστιανοσύνης. Η χρήση της λέξης θα προκαλέσει σύγχυση στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απόφασή του ο επικεφαλής του τριμελούς εφετείου, δικαστής Μοχάμεντ Απάντι Αλί.

Το 2009, κατώτερο δικαστήριο της Μαλαισίας είχε αναστείλει την απαγόρευση που είχε επιβληθεί στην εφημερίδα – και κατ' επέκταση σε όλους τους μη μουσουλμάνους φορείς δημόσιου λόγου στη χώρα – ωστόσο, η απόφαση του εφετείου ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση.

Στην έφεση που άσκησε, η κυβέρνηση της Μαλαισίας υποστήριξε ότι η λέξη "Αλλάχ" χρησιμοποιείται ειδικά από τους Μουσουλμάνους, προσθέτοντας ότι η απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών να απαγορεύσει στην The Herald τη χρήση του όρου ήταν σωστή, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας τάξης.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Μαλαισίας προσπαθεί να ενισχύσει την υποστήριξη που απολαμβάνει από τη μουσουλμανική πλειοψηφία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:15