22/04/2019 10:29:23
15.10.2009

Κόμικς και πολιτική στη Μυτιλήνη (Δημοσιεύτηκε στο "Π" 15/10/2009)

Το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η ICONOTOPIA (η ερευνητική ομάδα του Τμήματος για τη μελέτη της Ιστορίας και Θεωρίας των Κόμικς) διοργανώνουν το 3ο Συνέδριο Κόμικς, με τίτλο Fearful Symmetry: Κόμικς, Πολιτική και Νέες Τεχνολογίες, από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2009 στη Μυτιλήνη. Το φετινό Συνέδριο Κόμικς εστιάζει στην πολιτική και στον τρόπο με τον οποίο αυτή προσεγγίστηκε από τους δημιουργούς κόμικς ολόκληρης της υφηλίου. Ταυτόχρονα, θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο η πολιτική επηρέασε την εξέλιξη των κόμικς και την αναγνώρισή τους ως μίας από τις δημοφιλέστερες μορφές τέχνης του 20ού αιώνα.

Επίσης τον ρόλο που έπαιξε η πολιτικοποίηση των κόμικς στην εξέλιξή τους ως αφηγηματικού και εκπαιδευτικού μέσου. Στις τρεις μέρες του συνεδρίου, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, ερευνητές, εκδότες και δημιουργοί κόμικς από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέσουν τις απόψεις τους και θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τα κόμικς των τελευταίων δεκαετιών. Παράλληλα, μια έκθεση με πρωτότυπα κόμικς και άλλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν το συνέδριο. Ανάμεσα σε αυτές και η παρουσίαση του «Ανθρωπόλυκου» του Soloup, με μια επετειακή, αριθμημένη έκδοση για τα 20 χρόνια από την πρώτη δημοσίευσή του.

Οι εκδηλώσεις και οι ομιλίες του 3ου Συνεδρίου Κόμικς θα διεξαχθούν στον Λόφο Πανεπιστημίου, είναι ανοιχτές στο κοινό όλων των ηλικιών και η είσοδος είναι ελεύθερη

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.