15/12/2018 06:00:10

Ανωτάτη μπακαλική

Στα μαχαίρια ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου	 - Media
Εάν διαιρεθεί ο αριθμός των τεθωρακισμένων και των μηχανοκίνητων που θα παρελάσουν, με τη δημοσκοπική μείωση της δύναμης της Χρυσής Αυγής, θα προκύψει το ποσοστό της wannabe διαρροής προς το κόμμα της ΝΔ;
Να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να διατεθούν 270 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 850.000 νοικοκυριά. Εάν κάνουμε τη διαίρεση, αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο κάθε νοικοκυριό που πληροί τα κριτήρια για να λάβει το επίδομα, θα πάρει από, περίπου, 317 ευρώ.

Για την παρέλαση των τεθωρακισμένων την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, το κόστος θα καλυφθεί από χορηγία επιχειρηματία του κλάδου των πετρελαιοειδών.  Εάν υπολογίσουμε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2009 για τις παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το κόστος των μηχανοκίνητων ανήλθε σε  2.357.000 ευρώ, υπολογίζεται κόστος κάπου 1.150.000 ευρώ και άνω εάν πετάξουν και μαχητικά αεροπλάνα.

Το ποσό αυτό, εάν κάνουμε τη διαίρεση, αντιστοιχεί σε επίδομα θέρμανσης για κάπου 3.600 νοικοκυριά.

Βεβαίως ένας χορηγός έχει δικαίωμα να δίνει όπου θέλει τα χρήματά του και για όποιον σκοπό επιθυμεί.

 Ένας υπουργός, όμως, μπορεί να βγαίνει στη γύρα για χορηγίες για όποιον σκοπό επιθυμεί και ενώ ακόμα και οι σύμμαχοί του στη μνημονιακή κυβέρνηση διαφωνούν καθέτως;

Το δεδομένο πάντως είναι ένα. Πανηγυρίζει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος που σε ερώτησή του στη Βουλή στις 22 Απριλίου 2013, για την κατάργηση των μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων δυνάμεων από τις παρελάσεις ανάμεσα στα επιχειρήματα που ανέπτυξε ήταν και το εξής αξιοθρήνητο: «Εμάς πολύ μας άρεσε αυτή η αίσθηση της ερπύστριας πάνω στο οδόστρωμα».
 
Υ.Γ
Διαβάστε αναλυτικά  σε παλιότερο δημοσίευμα του topontiki.gr  την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και την απάντηση του τότε υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καράμπελα, όσον αφορά τους 3 λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η κατάργηση της παρέλασης των τεθωρακισμένων.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.