search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:47
MENU CLOSE

Κουβέλης: «Όχι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, «ναι» στη συγκρότηση του τρίτου πόλου

15.10.2013 06:17
Κουβέλης: «Όχι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, «ναι» στη συγκρότηση του τρίτου πόλου - Media

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία των 58 για την Κεντροαριστερά κράτησε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αν και χαιρέτησε το κείμενο και την πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του «τρίτου πόλου» επεσήμανε πως δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία των 58 για την Κεντροαριστερά κράτησε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αν και χαιρέτησε το κείμενο και την πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του «τρίτου πόλου» επεσήμανε πως δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εθνος», ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως: «η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού αφορά δυνάμεις που βρίσκονται πλησίον της ΔΗΜΑΡ», ενώ αναφερόμενος στο κείμενο των 58 προσωπικοτήτων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, υπογραμμίζει ότι «είναι απαραίτητη η αναζήτηση συγκλίσεων και πολιτικών διεξόδου από την κρίση».
Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι «δεν δημιουργείται αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ», το οποίο «όπως πολιτικά εκφράζεται, έχει κάνει βασικές επιλογές που μας βρίσκουν αντίθετους».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ οριοθέτησε την προοπτική του προοδευτικού τρίτου πόλου, για τον οποίο υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα ούτε της συντηρητικής πολιτικής, ούτε βέβαια μιας Αριστεράς που ρέπει στον λαϊκισμό και επαγγέλλεται στην επιστροφή στο χθες» θέτοντας και τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ και απηύθυνε πρόσκληση για συστράτευση «σε όλες τις ευρύτερες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας και όλων των δυνάμεων που θέλουν να εμβαθύνουν τη δημοκρατία με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική έννοια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:46