search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:27
MENU CLOSE

«Συναγερμός» για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα σε «πολιτικό στόχο»

15.10.2013 06:26
Ομολόγησαν πατέρας και γιος για τη δολοφονία του ηλικιωμένου στη Χαλκίδα
 - Media

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στις Αρχές Ασφαλείας καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες και τα συνδυαζόμενα στοιχεία για τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα σε «πολιτικό στόχο».

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στις Αρχές Ασφαλείας καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες και τα συνδυαζόμενα στοιχεία για τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα σε «πολιτικό στόχο». Η ανησυχία επιτείνεται από το γεγονός ότι ο φυγόποινος και καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης ήταν ο ένας εκ των δραστών στη ληστεία που διαπράχθηκε στην Εθνική Τράπεζα των Μεθάνων τον περασμένο Ιούλιο.
Αρμόδιος παράγοντας, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει το κλίμα από το εσωτερικό των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με το εν λόγω αντικείμενο εξηγούσε πως «η ανησυχία δεν είναι αόριστη και αβάσιμη».
Αντιθέτως τόνιζε ότι συγκλίνουσες ενδείξεις και άλλα στοιχεία αξιολογούνται αρμοδίως ως πολύ σοβαρά για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας το αμέσως προσεχές διάστημα.
Άλλες πηγές μάλιστα συνέδεαν και τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα ντοκουμέντα από τη ληστεία του Νίκου Μαζιώτη σε τράπεζα τον περασμένο Ιούλιο, με τον φόβο των Αρχών για την προετοιμασία επίθεσης και την επιστροφή του εφιάλτη της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με το «Έθνος», οι αρχές δεν είναι μακριά από τον καταζητούμενο Μαζιώτη αλλά δεν φαίνεται να είναι σε θέση να τον συλλάβουν ακόμα.
 
Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και έχουν δοθεί εντολές για κινητοποίηση ώστε να αποτραπεί πάση θυσία ένα χτύπημα που αυτή τη στιγμή, πέραν όλων των άλλων, θα προκαλούσε σημαντικό πλήγμα στην εικόνα της χώρας.
 
Ο Ν. Μαζιώτης μαζί με την Π. Ρούπα, σύντροφό του και συγκατηγορούμενή του, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους πριν από τη διεξαγωγή της δίκης τους, λόγω παρέλευσης 18μήνου, εξαφανίστηκαν όμως στα τέλη Ιουνίου του 2012.
 
Ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχει συγκεντρώσει ο Ν. Μαζιώτης από ληστείες τραπεζών, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, επισημαίνουν αστυνομικές πηγές.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας με την οποία έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
 
 
Πηγή: Έθνος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26