search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:51
MENU CLOSE

Με Λιχτενστάιν η αυλαία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014

15.10.2013 09:39
Με Λιχτενστάιν η αυλαία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 - Media

Με τις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής ολοκληρώνεται απόψε η προκριματική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας για την ευρωπαϊκή ζώνη.

Με τις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής ολοκληρώνεται απόψε η προκριματική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας για την ευρωπαϊκή ζώνη.

Το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων θα είναι στραμμένο σε δύο γήπεδα, στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Λιχτενστάιν (20:00) αλλά και στο στάδιο «Σ. Ντάριους & Σ. Τζιρένας» του Κάουνας, με τη Λιθουανία να φιλοξενεί τη Βοσνία.

Ελλάδα και Βοσνία ισοβαθμούν στην κορυφή του 7ου ομίλου, με τους Βαλκάνιους αντιπάλους της Εθνικής να υπερτερούν κατά πολύ στα τέρματα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην πρώτη θέση, που δίνει και απευθείας πρόκριση.

Για να αποφύγει λοιπόν τα μπαράζ η Εθνική θα πρέπει να επικρατήσει του Λιχτενστάιν και την ίδια στιγμή η Βοσνία να μη νικήσει τη Λιθουανία. Δύσκολο, αφού η ομάδα του Σούσιτς είναι ανώτερη, αλλά όχι και αδύνατο, με τον Φερνάντο Σάντος να πιστεύει στο «θαύμα» έστω και την ύστατη ώρα.

Αν η Εθνική δεν ακούσει ευχάριστα νέα από το Κάουνας, θα παίξει στις 15 και 19 Νοεμβρίου την πρόκριση σε διπλό αγώνα μπαράζ. Η ελληνική ομάδα θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη, μαζί με Πορτογαλία και Κροατία, τις οποίες δεν θα βρει στο δρόμο της. Ο τέταρτος ισχυρός θα εξαρτηθεί από τα αποψινά αποτελέσματα. Αν η Σουηδία (που παίζει χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς) δεν χάσει εντός έδρας από την αδιάφορη Γερμανία, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Αντιθέτως, αν χάσει τη θέση της θα πάρει η Ουκρανία που έχει εύκολο έργο στο Σαν Μαρίνο. Η Γαλλία θα είναι δεδομένα στους αδύνατους, ενώ οι άλλοι δύο αδύνατοι θα είναι μία εκ των Ρουμανίας ή Τουρκίας και Ισλανδίας ή Σλοβενίας.

Προφυλάσσει τους «κίτρινους»

Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να προφυλάξει τους παίκτες που είναι στο όριο των καρτών. Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Τζιόλης θα μείνουν στον πάγκο για να προφυλαχθούν από πιθανή τιμωρία εν όψει των μπαράζ.

Δεδομένης και της απουσίας του ήδη τιμωρημένου Μανιάτη, το πιθανότερο είναι ο Πορτογάλος τεχνικός να παρατάξει την Εθνική με 4-3-3 και τους Σηφάκη, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνη, Σιόβα, Ταχτσίδη, Κονέ, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου.

Ο Λιχτενστάιν, που έχει να επιδείξει μόνο δύο ισοπαλίες στην προκριματική φάση (4-23 τα γκολ) θα παραταχθεί με 4-1-4-1 και τους Γέλε, Όερι, Κάουφμαν, Κούιντανς, Στόκλασα, Ντ. Χάσλερ, Ν. Χάσλερ, Μπούργκμαϊερ, Βίζερ, Πολβερίνο, Κρίστεν.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τσέχος Λίμπορ Κόβαρικ.

Τα «σφραγισμένα» εισιτήρια

Πέντε ομάδες έχουν ήδη «τσεκάρει» τα εισιτήριο για τη Βραζιλία και είναι το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Ελβετία. Από εκεί και ύστερα, στους υπόλοιπους τέσσερις ομίλους η πρώτη θέση θα κριθεί στο φίνις.

Στον 6ο όμιλο η Ρωσία έχει το προβάδισμα έναντι της Πορτογαλίας, καθώς απέχει τρεις βαθμούς ενώ πλεονεκτεί και στη διαφορά τερμάτων. Στον 8ο μονομαχούν Αγγλία και Ουκρανία, ενώ στον 9ο η Ισπανία χρειάζεται απλώς ένα βαθμό στο εντός έδρας ματς με τη Γεωργία, την ώρα που η Γαλλία (απέχει τρεις βαθμούς) θα φιλοξενεί τη Φινλανδία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:50