21/08/2019 07:02:51

Ο Σταµάτης Κόκοτας συγκίνησε στο Ηρώδειο

Ο Σταµάτης Κόκοτας συγκίνησε στο Ηρώδειο - Media
 
Τον Σταμάτη Κόκοτα τον πετύχαινα συχνά να γυρίζει στους δρόμους της Αθήνας με τη βέσπα του, με τα μαύρα μαλλιά του να ανεμίζουν και τις χαρακτηριστικές φαβορίτες του «αναλλοίωτες» από τον χρόνο.
 
Κι αν τη δισκογραφία απασχολούσε τελευταία ο γιος του και όχι ο ίδιος, δεν ήμασταν λίγοι όσοι αναρωτιόμασταν πότε θα κάνει κι αυτός το comeback του κάποια στιγμή. Το comeback αυτό έγινε με τον καλύ­τερο δυνατό τρόπο! Στο Ηρώδειο, με τον Κόκοτα να τραγουδάει υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου και με ένα ετερόκλητο κοινό, ενωμένο απόλυτα όμως από τα τραγούδια.
 
Και τι τραγούδια: Από το «Πες πως μ’ αντάμωσες» των Γιάννη Σπανού - Λευτέρη Παπαδόπουλου και τον «Αλήτη» του Ζαμπέτα μέχρι το «Πήρες τον μεγάλο δρόμο» των Δήμου Μούτση - Νίκου Γκάτσου και κομμάτια του Τσιτσάνη. Αυτά στο πρώτο μέρος. Γιατί, όταν στο δεύ­τερο, ήρθε στη σκηνή και ο Ξαρχάκος, ο μεγάλος συνθέτης διηύθυνε τον Κόκοτα σε τραγούδια – σταθμούς από την κοινή τους πορεία: Η εκτέλεση ειδικά του «Στου Όθωνα τα χρόνια» ήταν κανονικό... deja vu για τους ανθρώπου ςτης γενιάς του ερμηνευτή, χωρίς να σημαίνει πως έμειναν ανέγγιχτοι από ρίγη συγκίνησης και οι αρκετοί νεότερης ηλικίας θεατές.

Στην εκπνοή του φετινού καλοκαιριού, η συνύπαρξη Κόκοτα - Ξαρχάκου στο Ηρώδειο ήταν σίγουρα ένα συναυλιακό event που θα συζητιέται για καιρό μεταξύ των φαν του τραγουδιστή και των ακροατών γενικώς του καλού λαϊκού τραγουδιού.
 
Και κάτι για την ιστορία: Το 1970 ο Σταύρος Ξαρχάκος είχε διευθύνει πάλι τον Σταμάτη Κόκοτα στο θέατρο «Ακροπόλ» στα τραγούδια του μιούζικαλ «Δώδεκα μήνες καλοκαίρι». Στην ίδια συναυλία μαζί με τον Κόκοτα τραγουδούσαν ο νεαρότατος Βλάσσης Μπονάτσος, αλλά και η Φλέρυ Νταντωνάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.