search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:42
MENU CLOSE

Σκάνδαλο: Υπάλληλοι ΔΕΚΟ πήραν εφάπαξ χωρίς τη μείωση που προβλέπει ο νόμος

17.10.2013 06:22
Πότε θα καταβληθούν τα εφάπαξ του Δημοσίου - Media

Μία απίστευτη κομπίνα φαίνεται πως είχαν στήσει υπάλληλοι ΔΕΚΟ στα Ταμεία αλλάζοντας τη σειρά προτεραιότητας προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν το εφάπαξ, χωρίς τις μειώσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Μία απίστευτη κομπίνα φαίνεται πως είχαν στήσει υπάλληλοι ΔΕΚΟ στα Ταμεία αλλάζοντας τη σειρά προτεραιότητας προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν το εφάπαξ, χωρίς τις μειώσεις που προβλέπονται από το νόμο. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει κόσμος που έχασε έως και 35.000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από τα πρώτα δειγματοληπτικά στοιχεία προκύπτει πως σε 280 περιπτώσεις κάποιοι φρόντισαν να αλλάξουν σειρά προτεραιότητας και κατάφεραν έτσι να πάρουν το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα, άλλοι να χάσουν ως και 35.000 ευρώ καθώς χάνοντας τη σειρά τους υπέστησαν τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.
 
Ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο 2.000 υποθέσεις υπαλλήλων που πήραν εφάπαξ ασφαλισμένων που συνταξιοδοτήθηκαν από τη ΔΕΗ μετά το 2010 και ήταν σε λίστα αναμονής για να πάρουν το βοήθημα από το ΤΑΥΤΕΚΩ.
 
Ανάλογη έρευνα γίνεται και σε άλλους φορείς, ενώ από το Γενικό Λογιστήριο ζητήθηκαν και στοιχεία για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που βγήκαν τα δύο  προηγούμενα χρόνια με τη διαδικασία της επίσπευσης, δηλαδή για λόγους ή ασθένειας.
 
Ο κύριος έλεγχος, όμως, επικεντρώνεται στα εφάπαξ των ΔΕΚΟ καθώς υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι πολλές αιτήσεις διεκπεραιώθηκαν «εκτός σειράς» και χιλιάδες δικαιούχοι απέφυγαν τις μειώσεις εις βάρος των άλλων, οι οποίοι παρότι είχαν προτεραιότητα στη λίστα αναμονής, εντούτοις πήραν το εφάπαξ με μείωση 38,5%.
 
Το κόλπο των επιτήδειων δεν ήταν άλλο από τις προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλιζαν άλλη σειρά στην απονομή του εφάπαξ, κερδίζοντας προτεραιότητα.
 
Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς απ' το ΤΑΥΕΚΩ γλίτωσαν μια μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,84% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:42