search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:47
MENU CLOSE

Κρίση στις σχέσεις Βενιζέλου-Αβραμόπουλου

17.10.2013 16:44
Κρίση στις σχέσεις Βενιζέλου-Αβραμόπουλου - Media

Κρίση συγκατοίκησης στα υψηλά ενδιαιτήματα των κυβερνητικών εταίρων προκαλεί η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα αναφορικά με το θέμα των τεσσάρων υποβρυχίων τα οποία μολονότι έχουν σχεδόν αποπληρωθεί, σκουριάζουν αναξιοποίητα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

 
Κρίση συγκατοίκησης στα υψηλά ενδιαιτήματα των κυβερνητικών εταίρων προκαλεί η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα αναφορικά με το θέμα των τεσσάρων υποβρυχίων τα οποία μολονότι έχουν σχεδόν αποπληρωθεί, σκουριάζουν αναξιοποίητα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οι πυκνές παραπομπές του υπουργού στα προβλήματα που ανέκυψαν ιδίως από την σύμβαση του 2010 κι εντεύθεν, την οποία υπογράφουν ο τέως τσάρος Γ. Παπακωνσταντίνου από κοινού με τον Β. Βενιζέλο, προκάλεσαν την μήνι του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην συζήτηση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, για να απευθύνει αυστηρές υποδείξεις στον κ. Αβραμόπουλο.
 
Με θυμό που δύσκολα έκρυβε, ο κ. Βενιζέλος διεκδίκησε για τον εαυτό του τις δάφνες μιας λύσης που «προστατεύει τα συμφέροντα του Δημοσίου» και αφού επισήμανε στην ίδια… «θιγμένη κλίμακα», ώστε να αποκατασταθούν οι κλονισμένες ισορροπίες «ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες στους υπουργούς Άμυνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης για μια ριζοσπαστική απόλυτη και οριστική λύση με έγκριση της Βουλής», πρόσθεσε εξαπολύοντας το τελευταίο του βέλος «οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις, ούτε για να γίνονται αρεστοί στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι για να φέρνουν αποτελέσματα. Όμως η χυδαιότητα, η συκοφαντία και η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων υπονομεύουν το ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο».
 
Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση απέναντι στον κ. Τσίπρα ο οποίος προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα ζητήσει την διερεύνηση πολιτικών και ενδεχομένως και ποινικών ευθυνών διότι, όπως είπε «η σύμβαση του 2010 είναι μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο», ισχυρίστηκε ότι όσα παρέθεσε «είναι απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια. Όπως έχει υιοθετήσει την ομάδα Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθετεί και τα επιχειρήματά της που έχουν θιγεί γιατί ακυρώθηκαν οι αμαρτωλές συμβάσεις. Τόσο απλά, τόσο καθαρά».
Δε δίστασε παράλληλα, να επαναφέρει έντεχνα τη θεωρία των άκρων, σημειώνοντας ειρωνικά «κλαίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάποιοι τον συνδέουν με τη Marfin και τις Σκουριές. Αλλά έρχεται και πάλι το ΠΑΣΟΚ να κρατήσει το θεσμικό μέτρο. Σας ενοχλεί η συσπείρωση του χώρου της Κεντροαριστεράς».
 
Νωρίτερα ωστόσο ο κ. Αβραμόπουλος χωρίς να αφήσει περιθώρια για παρερμηνείες, αναγνώρισε πολλές φορές ότι «παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει (σ.σ: και από τον κ. Βενιζέλο…) η κατάσταση δεν έχει απεμπλακεί» και αναφερόμενος στην διαδικασία με την οποία το 2010 η επίμαχη σύμβαση κυρώθηκε από τη Βουλή-θυμίζουμε ότι η ΝΔ είχε αποχωρήσει με βαρειές καταγγελίες και η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πέτυχε την κύρωσή της χέρι- χέρι με τον ΛΑ.Ο.Σ- συμπλήρωσε αιχμηρά «Εκτιμώ ότι εάν και παλαιότερα είχε περισσότερο ενεργοποιηθεί και η κοινοβουλευτική διαδικασία, πολλά από εκείνα που μας συνοδεύουν σήμερα σε αυτήν την περιπέτεια θα είχαν αποφευχθεί».
Ο ίδιος μιλώντας στη συνέχεια με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προσπάθησε να αμβλύνει την παρέμβασή του, λέγοντας πως αναφερόταν στην περίοδο 2002-2008. Ωστόσο, αν κρίνουμε από την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου, ο οποίος σχολίασε «αν ήταν έτσι, ας ερχόταν να τα πει αυτά στην αίθουσα της Ολομέλειας» μάλλον δεν έπεισε και πολλούς.
 
Παρεμβαίνοντας ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης παρατήρησε «ο κ. Βενιζέλος ενοχλήθηκε επειδή τον εκθέτει η απάντηση Αβραμόπουλου αλλά και η ίδια η σύμβαση που υπέγραψε. Όσο για το ΠΑΣΟΚ κατάντησε μνημονιακό δεκανίκι αυτής της υπερδεξιάς κυβέρνησης».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:46