20/07/2019 01:02:39
15.10.2009

Ορκωμοσία α λα Χόλιγουντ (Δημοσιεύτηκε στο "Π" 15/10/2009)

Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή τεραστίων διαστάσεων – τριών φυσικού μεγέθους και μιας ακόμη υπερφυσικού, λέμε τώρα – χαρακτηρίστηκε η μετάδοση της ορκωμοσίας τόσο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όσο και των νέων υπουργών του.

Πλήθος καμερών, πολλαπλών χρήσεων και μεγεθών, με υδραυλικά συστήματα για καλύτερη ευελιξία στην κίνηση, μικρόφωνα ασύρματα με εμβέλεια χιλιομέτρου και συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων είχαν παραταχθεί από τη Βουλή μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπου κι αν έστρεφες την κεφαλή σου, τσουπ, θα έβρισκες μία κάμερα με τον εικονολήπτη της και τον ηχολήπτη «καθοδηγητή του» να καλύπτουν τη διαδρομή των υπουργών προς το προεδρικό μέγαρο.

Πάνω από 180 συνολικά κάμερες – οι περισσότερες της κρατικής τηλεόρασης – κάλυπταν ακατάπαυτα τις διαδικασίες ορκωμοσίας, με 200 δημοσιογράφους (εγχώριους και εισαγόμενους) να δημιουργούν εικόνα ακριβοπληρωμένης σουρεαλιστικής υπερπαραγωγής. Φυσικά, η εικόνα που περνούσε μέσα στη μικρή μας οθόνη δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτυπώσει το ποδοπάτημα του ποδοπατήματος της… αρκούδας, που έπεσε μεταξύ των δημοσιογράφων, των φωτογράφων και των εικονοληπτών.

Το ίδιο σκηνικό και κατά την παράδοση - παραλαβή των υπουργείων, όπου έγινε του Κουτρούλη ο γάμος... Το ίδιο σκηνικό κάθε φορά που αλλάζει κόμμα στην κυβέρνηση...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.