search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:50
MENU CLOSE

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας για τις απολύσεις στο Δημόσιο

18.10.2013 06:42
Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας για τις απολύσεις στο Δημόσιο - Media

Σε… γόρδιο δεσμό αναδεικνύεται και πάλι το θέμα του Δημοσίου καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προσκρούουν στη σκληρή στάση της τρόικας.

Σε… γόρδιο δεσμό αναδεικνύεται και πάλι το θέμα του Δημοσίου καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προσκρούουν στη σκληρή στάση της τρόικας.
 
Οι εκπρόσωποι της τριμερούς φέρονται να αρνούνται τις συμβιβαστικές προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά μετατρέποντας το θέμα των 4.000 απολύσεων και της κινητικότητας των 12.500 επιπλέον υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του έτους σε «σταυρόλεξο» για γερούς λύτες…
 
Τα θέματα των απολύσεων και της κινητικότητας, καθώς και της αξιολόγησης των φορέων στο Δημόσιο αναμένεται να απασχολήσουν το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει σήμερα στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
 
Οι δανειστές έχουν απορρίψει τις συμβιβαστικές προτάσεις της κυβέρνησης για τις απολύσεις στο δημόσιο. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το μνημόνιο, πρέπει μέσα στο 2013 να απολυθούν 4.000 υπάλληλοι και μέσα στο 2014 να απολυθούν άλλοι 11.000, οι οποίοι θα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
 
Όπως αναφέρει το «Έθνος», η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει, καθώς μετά τις απολύσεις 2.662 εργαζομένων από την ΕΡΤ, πρέπει να γίνουν άλλες 1.400 απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι από μόνιμο προσωπικό, που θα πρέπει να περάσει από το 8μηνο της διαθεσιμότητας.
 
Περίπου 400 με 500 θα είναι οι υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο, λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων, μέχρι το τέλος του 2013. Αυτό σημαίνει ότι μένουν άλλοι 1000, τους οποίους η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει σε αυτές να προσμετρηθούν τυχόν απομακρύνσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες και οι απομακρύνσεις συμβασιούχων, που εργάζονται με προσωρινές διαταγές και έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Η τρόικα ωστόσο δεν έχει δώσει ακόμα απαντήσεις και φέρεται να διαφωνεί με αυτή την πρόταση.
 
Το δεύτερο σημείο διαφωνίας είναι η υλοποίηση του 2ου κύματος κινητικότητας άλλων 12.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει δίμηνη παράταση, ωστόσο ούτε σε αυτό το αίτημα υπάρχει επίσημη απάντηση.
 
Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:49