search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:31
MENU CLOSE

Να ζήσεις Κωστάκη και χρόνια πολλά

18.10.2013 09:42
Να ζήσεις Κωστάκη και χρόνια πολλά - Media

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», κάτι σαν Μέγας χορηγός επικοινωνίας. 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», κάτι σαν Μέγας χορηγός επικοινωνίας.

Η ιστορία της εφημερίδας ταυτίστηκε μέσω μιας πληθώρας εξωφύλλων με τον Επίτιμο και τον πολιτικό του βίο.

Σήμερα που ο Επίτιμος κλείνει το ενενηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του, η εφημερίδα του εύχεται ολόψυχα …να τα εκατοστήσει!!
 
Ο Ήρωας Έπους…

(Eπ)έζησε δικτατορίες τρεις :
(1925 – 1926 Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος,  1936 – 1941 Ιωάννης Μεταξάς, 1967 – 1973 Γεώργιος Παπαδόπουλος, 1973 – 1974 Δημήτριος Ιωαννίδης). 

Μια εθνική καταστροφή: (Μικρασία 1922).

Έναν μεγάλο πόλεμο: ( Δεύτερος  Παγκόσμιος Πόλεμος 1940-1945 ).

Έναν καταστροφικό Εμφύλιο (1946 – 1949).

Την Αποστασία (1965, για όσους δεν την θυμούνται), και τις πολιτικές της συνέπειες.

Στην διάρκεια της  μεταπολίτευσης ίδρυσε το «κόμμα των Φιλελευθέρων», εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας το 1984, και ολοκλήρωσε το μεγάλο όραμα της ζωής του να γίνει πρωθυπουργός στη θέση του πρωθυπουργού ( Αντρέα Παπανδρέου) το 1990 ( για τρία  – ευτυχώς –  χρόνια) και κατόπιν Επίτιμος, θέση που κατέχει ως σήμερα!

(Επ) έζησε των εξωφύλλων του «Ποντικιού»

Ως Επίτιμος κατάφερε επίσης να επιζήσει δυο μνημονίων σκληρής λιτότητας, της ανέλιξης του Σαμαρά στην  πρωθυπουργία, αλλά και των  … ευχών της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ !

Σήμερα κλείνει τα 95 του έτη αποτελώντας ζωντανό μνημείο της σύγχρονης πολιτικής σκηνής του τόπου, μια αιώνια …αξία του πολιτικού μας συστήματος!

Υ.Γ Η πιο ειρωνική εκδοχή  ιστορικής σύμπτωσης είναι ότι τα γενέθλια τού Επίτιμου συμπίπτουν με την πρώτη ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981. Η «δικαίωση» – αν και άργησε να έρθει –  ο Μητσοτάκης  την περίμενε. Η εκδίκηση λένε είναι ένα πιάτο που τρώγεται … κρύο! Ο Χαϊλέντερ – Μητσοτάκης τώρα δικαιώνεται ! 

Δείτε ορισμένα από τα αφιερωμένα στον Επίτιμο εξώφυλλα του «Π» πατώντας το pop up στο παρακάτω πλαίσιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10