search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:23
MENU CLOSE

Εμμένει στη κόντρα του με τον Αβραμόπουλο, ο Βενιζέλος

18.10.2013 13:37
Εμμένει στη κόντρα του με τον Αβραμόπουλο, ο Βενιζέλος - Media

Συνέχεια στην κόντρα με τον Δ. Αβραμόπουλο έδωσε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίνοντας στη δημοσιότητα το φάκελο με τα στοιχεία που ο ίδιος απέστειλε στον αντικαταστάτη του, προκειμένου να απαντήσει στη Βουλή στη γνωστή ερώτηση του Τσίπρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

 
Συνέχεια στην κόντρα με τον Δ. Αβραμόπουλο έδωσε την Παρασκευή το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δίνοντας στη δημοσιότητα το φάκελο με τα στοιχεία που ο ίδιος απέστειλε στον αντικαταστάτη του, προκειμένου να απαντήσει στη Βουλή στη γνωστή ερώτηση του Τσίπρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
 
Με την επιστολή που υπάρχει στο φάκελο, ο Ευ. Βενιζέλος υπερασπίζεται το έργο του στο υπουργείο Άμυνας, κάτι που όπως έλεγαν με νόημα συνεργάτες του, δεν έπραξε απαντώντας ο υπουργός Άμυνας κ. Αβραμόπουλος. Τα όσα αναφέρονται στην συγκεκριμένη επιστολή ακούστηκαν από τον οργισμένο Βενιζέλο το απόγευμα της Πέμπτης όποτε και πηρέ το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να κατακεραυνώσει τον κ. Αβραμόπουλο λέγοντας ουσιαστικά ότι ο υπουργός Άμυνας τον άφησε ακάλυπτο για να κάνει δημόσιες σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η φράση του κ. Αβραμόπουλου «παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει (σ.σ: και από τον κ. Βενιζέλο…) η κατάσταση δεν έχει απεμπλακεί» πυροδότησε την ένταση παρότι ο ίδιος προσπάθησε μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να ελιχθεί λέγοντας ότι η αναφορά του αφορούσε την περίοδο Τσοχατζόπουλου. Το ζήτημα είναι όπως λένε στην Χαρ. Τρικούπη πως η σκιά που έριξε ο κ. Αβραμοπουλος στην υπόθεση των ναυπηγείων είναι πολύ βαριά σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ κάνει εναγώνια προσπάθεια να αποδεσμευτεί από το φαύλο παρελθόν τη περιόδου Τσοχατζόπουλου που το καταρράκωσαν δημοκοπικά και εκλογικά.
 
Από την άλλη πλευρά του λόφου φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον αντιπρόεδρο του κόμματός του και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, γνωρίζοντας ότι η πολιτική υπονόμευση του ΠΑΣΟΚ τινάζει στον αέρα την πολιτική σταθερότητα και την παραμονή του στον πρωθυπουργικό θώκο γνωρίζοντας καλά ότι και μετεκλογικά η περαιτέρω συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ του στερεί ένα πολύτιμο αυτή τη στιγμή κυβερνητικό σύμμαχο.
 
Γι’ αυτό και προς το παρόν το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί τη σκληρή κόντρα χωρίς να παίρνει μέρος, αν και χθες το βράδυ ο κ. Σαμαράς φρόντισε να καλύψει εν μέρει τον υπουργό Άμυνας λέγοντας ότι ουδέποτε ο ίδιος θεώρησε τις αναφορές Αβραμόπουλου στη Βουλή ως ατυχείς όπως έλεγε το ρεπορτάζ.
 
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πόσο εύθραυστη είναι η κυβερνητική σταθερότητα και εκτιμούν ότι η κόντρα αυτή όχι μόνο δεν έληξε αλλά μπορεί να καταστεί και απρόβλεπτη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21