search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:44
MENU CLOSE

Κυβερνητική «αγωνία» για απολύσεις και αμυντικά συστήματα

18.10.2013 14:53
Κυβερνητική «αγωνία» για απολύσεις και αμυντικά συστήματα - Media

Συνεχίζεται το κόψε – ράψε το κυβερνητικού επιτελείου για κινητικότητα και διαθεσιμότητα με στόχο την κάλυψη των 4.000 απολύσεων που ζητά η τρόικα μέχρι το τέλος του 2013.

 
Συνεχίζεται το κόψε – ράψε το κυβερνητικού επιτελείου για κινητικότητα και διαθεσιμότητα με στόχο την κάλυψη των 4.000 απολύσεων που ζητά η τρόικα μέχρι το τέλος του 2013.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσιμέρι, αποφασιτηκε οι απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων να προσμετρηθούν στις απολύσεις από το δημόσιο τομέα που ζητα η τρόικα. Επίσης, εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίσει την απόλυση συμβασιούχων υπαλλήλων που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, και αυτές να προσμετρηθούν στις απολύσεις.

«Είναι θέματα που είχαν τεθεί στην τρόικα και θα δοθεί μεγάλη πολιτική μάχη σε όλα τα επίπεδα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επιπλέον εκτιμάται ότι οι υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός, επειδή είναι πειθαρχικά ελεγχόμενοι, μέχρι τέλος του χρόνου, θα είναι συνολικά 400-500.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης έγινε συζήτηση για την εκκρεμότητα των 1349 διοικητικών πανεπιστημιακών για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας.
 
«Μη απογραφή σημαίνει πειθαρχικές συνέπειες», σημείωσαν πηγές υποστηρίζοντας ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας.

Επιπρόσθετα έγινε μια πρώτη κουβέντα και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας για το οποίο έχει ζητηθεί από την τρόικα δίμηνη παράταση, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
 
Στουρνάρας: Δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις
 
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρρου Μαξίμου, όπου συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης, ερωτηθείς αν υπάρχει αδιέξοδο με την τρόικα και πλέον πάμε σε πολιτική διαπραγμάτευση, απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο.

«Η διαπραγμάτευση είναι μεν δύσκολη, αλλά συνεχίζεται κανονικά. Και η δουλειά μας συνεχίζεται κανονικά» ανέφερε.

Επισης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να αποδεχθεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τη βελτίωση όλων των δεικτών που έχουμε στην οικονομία, όπως στις επενδύσεις, ξένο ενδιαφέρον, spreads κλπ».
 
Κ. Μητσοτάκης: «Το Δημόσιο δεν θα είναι ποτέ ο μεγάλος εργοδότης, που ήταν στο παρελθόν»
 
«Το Δημόσιο δεν θα είναι ποτέ ο μεγάλος εργοδότης που ήταν στο παρελθόν, το πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτό» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ – ΜΠΕ.
 
«Οι υπάλληλοι που θα απολυθούν από το δημόσιο θα αντικατασταθούν ένας προς έναν με νέους υπαλλήλους που θα προσληφθούν βάσει όμως μιας κεντρικής στρατηγικής προσλήψεων, την οποία ελέγχει και χαράσσει το δικό μας υπουργείο σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα υπουργεία, ώστε να προσλαμβάνουμε ανθρώπους που είναι πραγματικά απαραίτητοι, με προσόντα και με διαδικασίες σκληρά αξιοκρατικές, υπαλλήλους που δεν μπορούμε να βρούμε μέσα από την κινητικότητα» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Θα κοιτάξουμε να προσλάβουμε εξειδικευμένο προσωπικό, με υψηλά προσόντα γιατί θέλουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να συμβάλουμε και στην ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου. Τέτοιες προσλήψεις θα γίνουν μία προς μία για κάθε απόλυση που θα γίνει από σήμερα μέχρι το τέλος του 2014. Δεν θα λύσουν οι 15.000 προσλήψεις το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας, αλλά θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, κυρίως ποιοτικής αναβάθμισης και αξιοκρατίας». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42